Kansen dun gezaaid bij gelijkspel tussen Beilen tegen Valthermond

De klad lijkt er een beetje in te zitten bij Valthermond, dat opnieuw weer punten morste.

Valthermond heeft het lek nog niet boven. Waar kort na de winterstop de kansen en goals zich aaneen regen, zijn de mogelijkheden nu op de vingers van een hand te tellen. Tegenstander Beilen loopt dit seizoen ook niet over van creativiteit dus zagen de toeschouwers maar sporadisch een goede aanval en doelpogingen. Dat de wedstrijd uiteindelijk in 2-2 eindigde was te danken aan een drietal benutte corners.

De eerste corner die binnenviel was al na vier minuten spelen. Tim Beugels volleerde voor bij de tweede paal richting het domein van Joost Schrik. De stuit en de lichte touch van Stephan de Vries maakten dat zowel Schrik, als vrije verdediger Lars Baas kansloos waren.

Vlot lopende aanval

Na zo’n achttien minuten spelen dan eindelijk een vlot lopende blauw witte aanval wat ook meteen effect sorteerde. Alwin Braakman vond uiteindelijk Erik Jan Veerbeek die van dichtbij binnen tikte. Diezelfde Veerbeek had even later pech dat zijn inzet geblokt werd door verdediger Jacco Lambers. Hierna kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Ronald Smit mocht geheel vrijstaand keihard binnen koppen. Kort voor de pauze had Demy te Velde namens de gasten pech dat zijn inzet op de paal belandde.

Amper getest

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Beide doellieden werden amper getest en de gelijkmaker van Valthermond viel weer uit een corner. Rick Schlimback kopte in, Remco Vos was kansloos. Pas in de slotminuut veerde het publiek nog eens op toen Demy te Velde prachtig volleerde, maar zijn inzet ging naast. Gezien het spelbeeld terecht, want met een overwinning hadden beide ploegen teveel gekregen.