Nieuw Buinen lijdt kostbare nederlaag tegen Noordster

Een dure nederlaag voor Nieuw Buinen, dat de rode lantaarn weer in handen heeft.

Nieuw Buinen heeft de rode lantaarn over genomen van Noordster. De degradatiekraker in Nieuw-Buinen werd met 1-2 verloren en daardoor lijkt rechtstreekse handhaving voorlopig een utopie.

In de eerste helft viel er voor beide doelen niet heel veel te beleven, maar toch waren er wel enkele kansen te noteren. Zo was met name aan Nieuw Buinen zijde Robert Tieks de meest gevaarlijke man, maar Tieks kon zijn bedrijvigheid niet belonen met een treffer. Aan de andere kant was het vooral waken voor Kees Dun, de topschutter van Noordster. Beiden scoorden niet en dus werd er gerust met 0-0.

Ongelukkig

Waar in de eerste helft Dun niet tot scoren kwam, daar deed de topscorer van Noordster dat na rust wel. Overigens kreeg Dun het doelpunt cadeau van Nieuw Buinen-speler Franck Middelkamp, die de bal op ongelukkige wijze de bal zo bij de spits in de voeten kopte. Een koud kunstje voor Dun om de 0-1 te maken.

Invaller Theo Gennissen was daarna met een inzet dichtbij de 1-1, maar had pech met zijn poging die op de lat belandde. Toch kwam een kwartier voor tijd de gelijkmaker op het scorebord. Frank Schijff scoorde op fraaie wijze met een gedrukt schot vanaf de rand van het strafschopgebied.  

Winnaar

Met een gelijkspel schoten beide elftallen niet heel veel op en dus was de vraag of er nog een winnaar zou komen. En die kwam er dus nog ook en dat waren uiteindelijk de gasten uit Oude Pekela. Ronald Paans werd uiteindelijk de matchwinner nadat hij Nieuw Buinen-doelman Knigge verschalkte met een schuiver: 1-2. Een kostbare nederlaag voor Nieuw Buinen, dat nu weer laatste staat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Valthermond krijgt te weinig in topper

“Mijn keeper pakt een punt voor ons.” Met die woorden stapte Germanicus trainer Eric ...

Degradatie lijkt onafwendbaar voor Mussel

Mussel speelde afgelopen zaterdag knap gelijk tegen De Griffioen, maar lijkt ondanks dat toch ...

Stadskanaal beloften starten met overwinning op Velocitas

Voor de beloften van Stadskanaal stond deze week de eerste wedstrijd voor de Noordlease/Heigro ...