SPW boekt belangrijke zege bij Hoogersmilde

SPW boekte een minimale zege, maar dat leverde wel drie hele belangrijke punten op.

SPW heeft op bezoek bij Hoogersmilde drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Uiteindelijk bleek een doelpunt van Jelmer Jasken voldoende voor een 0-1 zege. Doordat zowel Amboina en Bareveld verloren, is SPW over beide teams heen gesprongen op de ranglijst.

De eerste helft ging van start op een prima speelveld bij Hoogersmilde. SPW zette de tegenstander meteen vast en hier kon de thuisploeg niet goed mee omgaan. Het middenveld was zeer bedrijvig en hielp constant de aanval waardoor Hoogersmilde niks anders kon doen dan de bal ver wegwerken.

Snel op voorsprong

In de eerste tien minuten kreeg SPW al een paar kansjes alleen schoot Erik Meijer niet zuiver genoeg. Toch kwam de 0-1 zeer vlot. In de 16e minuut kreeg Ronald van der Kamp de bal en deze gaf een prachtige bal op Jelmer Jasken. De nummer 10 van SPW wist hier wel raad mee en rondde prima af. In de eerste helft was na de goal weinig nog te beleven. De kansjes van SPW misten kracht en de balletjes die Hoogersmilde gaf waren allemaal prooi voor Geert Vonk.

Betere kansen

De tweede helft ging van start en Hoogersmilde probeerde wat hoger druk te zetten. Het leek ook wat meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar door ruw spel kreeg de thuisploeg ook veel vrije ballen tegen. Het was dan ook verwonderlijk dat Hoogersmilde geen kaarten kreeg deze wedstrijd, in tegenstelling tot SPW, dat  twee gele kaarten kreeg voor praten. Toch had SPW de betere kansen. Zo schoot Chris Reijke twee keer tegen de paal en ramde Jelmer Jasken een vrije bal op de lat en stond Rodan Farrell bij de rebound buitenspel. Doordat SPW het niet afmaakte bleef het spannend maar na 94 minuten kon SPW weer juichen, dat met zes punten in drie wedstrijden prima presteert. Volgende week speelt het de derby tegen Gieterveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde neemt punt mee uit Bellingwolde

In een meer spannende dan goede wedstrijd deelden streekgenoten Bellingwolde en Westerwolde zondagmiddag op ...

Strijdend SJS wint gelukkig van FC Zuidlaren

SJS won enigszins gelukkig van FC Zuidlaren, maar pakte daarmee wel drie hele belangrijke ...

Rik Bos wijst Sellingen de weg tegen Gasselternijveen

Sellingen won de eerste wedstrijd van het seizoen, mede dankzij drie treffers van Rik ...