Dion van der Laan: “De wedstrijd tegen Heerde kan een mooi startschot zijn voor Valthermond.”

Dion van der Laan heeft er vertrouwen in dat Valthermond zich nog kan plaatsen voor de nacompetitie, maar beseft ook dat er zondag gewonnen moet worden van directe concurrent Heerde.

Foto Stoffer Bakker, Dion van der Laan (links) namens Valthermond in actie tegen Stadskanaal.

Valthermond ging als de brandweer na de winterstop en mengde zich na een serie overwinningen in de top vier van de zondag 2e klasse L. De laatste weken lijkt de klad er echter een beetje in te zitten en werden er maar twee punten gehaald uit drie wedstrijden. Daardoor staan de Mondkers inmiddels zesde en moet er zondag gewonnen van Heerde om nog aanspraak te maken op de nacompetitie. Het verschil is slechts vier punten en Valthermond speelde ook nog een wedstrijd minder. Met een overwinning staan de zaken er dan ook direct weer anders voor.

Valthermond-speler Dion van der Laan heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg alsnog de nacompetitie gaat halen. De wedstrijd van zondag kan volgens van v.d. Laan dan ook een mooi startschot zijn in de slotfase van de competitie. Toch heeft de verdediger ook wel een verklaring dat het de laatste weken wat minder gaat. “Na de winterstop begonnen we met goede overwinningen en veel doelpunten. Eigenlijk tot aan de wedstrijd tegen Stadskanaal, waar wij een offday hadden. Sindsdien zitten we steeds met spelers die om uiteenlopende redenen niet mee kunnen doen. Daardoor wisselt wekelijks de basiself en spelen spelers niet op hun ideale positie. Vaak is de inzet er wel, maar het valt nu alleen net niet allemaal goed.”

Punten laten liggen

De Mondkers lieten de laatste weken de punten liggen tegen lager geklasseerde ploegen, maar v.d. Laan denkt niet dat, dat perse komt omdat die elftallen vaak veel defensiever zijn ingesteld. “Wij hebben met Alwin Braakman, Demy te Velde en Erik-Jan Veerbeek juist spelers die zelf het spel kunnen en moeten maken. Dat hebben we bijvoorbeeld thuis al laten zien tegen titelkandidaat Lemelerveld. Natuurlijk is het wel lastiger als de tegenstander zich verder terugtrekt en lager gaat staan. Dan is het soms moeilijker om er door heen te komen, waarbij wij soms ook wel eens vergeten om er door heen te voetballen.”

Desondanks hoeft Valthermond nog zeker niet te wanhopen, want de onderlinge verschillen in de subtop zijn erg klein. Dat beseft ook v.d. Laan, die van mening is dat er nog voldoende kansen zijn om de nacompetitie te halen. “Wij krijgen bijna alle concurrenten zelf nog, dus wij hebben in principe nog alles in eigen hand. Elke wedstrijd zullen wij dan ook moeten strijden voor een goed resultaat. Als wij dat als team doen ben ik er van overtuigt dat wij nog kunnen mee spelen voor een plek in de nacompetitie.”

Seizoen mislukt

v.d. Laan legt er wel direct druk op, want als er geen nacompetitie wordt gehaald is het seizoen volgens de twintigjarige speler mislukt. “Ja, dat vind ik wel, want dat was ook onze doelstelling. Als we het niet halen is het in mijn ogen geen goed seizoen geweest van onze kant. Daarnaast vind ik het ook een verplichting richting onze supporters, dus wij zullen er nog alles aan moeten doen. Of het nou goed of minder gaat er zijn altijd veel mensen bij de club met ons bezig en bij de wedstrijd te kijken. Daar kunnen wij als team wat voor terug doen!

Cruciale ontmoeting

De wedstrijd van aanstaande zondag tegen nummer vier Heerde lijkt wel direct een cruciale te worden. “Heerde staat op de plek waar wij graag willen staan. Een concurrent, als je daar van wint en met nog een wedstrijd tegoed is het dus mogelijk om hen te passeren. Elke wedstrijd is nu belangrijk als we nog nacompetitie willen halen. Zondag kan een mooi startschot zijn.”

Geen gemakkelijke opgave lijkt het, ook omdat de heenwedstrijd verloren ging. Maar v.d. Laan denkt dat er zondag voldoende kansen liggen voor een overwinning. “Vorige keer verloren we onnodig in de laatste minuten. Dat betekent dus dat we wat goed te maken hebben. We moeten vooral ons eigen spel spelen en zullen alles moeten geven om aan te haken. Het kan wel eens een mooie wedstrijd worden.”

Winst telt

Winst lijkt in ieder geval voor aanstaande zondag de enige optie die telt voor Valthermond. Dat kan v.d. Laan dan ook wel beamen, die optimistisch is gestemd. “Het seizoen is nog niet gespeeld en per wedstrijd moeten we beseffen dat elke wedstrijd weer een nieuwe kans is om ons doel te bewerkstelligen. Als wij zondag winnen ligt het weer helemaal open. Ik heb er vertrouwen in dat we zondag kunnen winnen als we met zijn allen er vol voor gaan. Dan zien we uiteindelijk wel over zes wedstrijden of we wel of niet de nacompetitie hebben verdiend. In mijn ogen is het mogelijk en ik denk dat mijn teamgenoten er net zo over denken!

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like