Stefan Sanders: “EEC heeft wat goed te maken tegen Buinen.”

Stefan Sanders is blij met de aanstelling van Jans Spiegelaar en heeft vertrouwen in een goede afloop van de competitie en gaat voor de winst tegen Buinen.

EEC kent tot nu toe een teleurstellend seizoen. Met name na de winterstop ging het snel bergafwaarts met de blauw-witten. De Eesenaren verloren maar liefst zeven wedstrijden op rij en zakten af naar de voorlaatste plaats in de zondag 5e klasse E. Vorige week werd afscheid genomen van trainer Edwin Guchelaar en werd oudgediende Jans Spiegelaar aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Prompt won EEC thuis met 2-1 van Valther Boys. EEC-speler Stefan Sanders is dan ook blij dat zijn elftal weer eens won, maar wil nog niet direct van een schokeffect spreken.

De winst deed Sanders in ieder geval goed na een mindere periode. “Het heeft inderdaad een tijdje geduurd, gezien we zeven wedstrijden op rij verloren. Na de winterstop hebben we geen punt gepakt en het voetbal was ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Ook tegen Valther Boys was het nog niet echt geweldig, maar we stonden er wel met en ook voor elkaar. Ik denk dat we uiteindelijk wel verdiend gewonnen hebben en bovendien waren we ook weer eens toe aan een overwinning.”

Spiegelaar-effect

De termen schokeffect en Jans Spiegelaar-effect vlogen direct al voorbij na de zege op Valther Boys, maar dat is volgens de middenvelder nog een beetje te voorbarig. “Daar kan je nog niet van spreken. Jans was er afgelopen zondag voor het eerst bij en had nog geen wedstrijd van ons gezien. Deze week hebben we pas voor het eerst onder hem getraind. Wel zijn we als selectie erg blij dat Jans de rest van het seizoen wil afmaken. De meeste jongens kennen hem, mede vanwege zijn eerdere periode bij EEC.”

Sanders is te spreken over de aanstelling van Spiegelaar, die volgens hem duidelijkheid geeft richting de selectie en zijn verwachtingen ook uitspreekt. “Jans is iemand die duidelijk is, hij heeft direct duidelijk gemaakt wat hij graag terug wil zien in de wedstrijden. Onder andere de manier van spelen, maar ook wat wij als spelers moeten brengen. Hij laat zich goed horen tijdens wedstrijden en is duidelijk in zijn coaching en zet iedereen op zijn goede plek. Het is fijn dat iemand van de kant zich op een goede manier laat horen, ook omdat wij niet alles in het veld kunnen zien.”

Positief gestemd

De 28-jarige speler van EEC is dan ook positief gestemd over de slotfase van het seizoen en ziet nog voldoende kansen om de nodige punten bij elkaar te rapen. “Dat verwacht ik zeker, want tegen clubs als JVV, Roswinkel en SVBC maken wij zeker kans. Met Zwartemeerse Boys, De Treffer ’16 en Buinerveen treffen we ook nog een aantal lastigere tegenstanders, maar ook daartegen valt wat te halen. Aan het begin van het seizoen wonnen we bijvoorbeeld ook van Alteveer en Weiteveense Boys.”

Maar komende zondag wacht eerst de confrontatie met Buinen. Een echte derby en die vorige keer thuis met 1-2 verloren ging. Sanders vindt dan ook dat EEC wat goed te maken heeft. “Wedstrijden tegen Buinen zijn altijd speciaal en voor derby’s zoals deze hoef je, je niet op te laden. Om de goede start onder Jans een goed vervolg te geven zullen we zondag alles geven. Het zal een wedstrijd met veel strijd worden van beide kanten.”

Buinen inhalen

Een overwinning moet dan ook mogelijk zijn volgens Sanders. “Iedereen kent elkaar en na tijd zullen we gezellig met elkaar een biertje drinken, maar op het veld moet alles gegeven worden. Een overwinning is zeker mogelijk en daar gaan we dan ook voor. Buinen heeft op dit moment acht punten meer, maar wij willen proberen om dat gat nog te dichten. Daar gaan we de komende weken voor en wie weet staan we aan het einde van de competitie weer boven Buinen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Kerstzaalvoetbal Gieten: Lubbert Meertens wil zijn vierde beker

In sporthal ‘De Goorns’ draait het zaterdagavond maar om één ding: welke ploeg mag ...

“MASH” in de Kanaalstreek: veteranen terug onder de lat

Een bijzondere situatie bij twee Kanaalstreek-clubs, komend weekend. Want door blessures bij eerste keepers ...