Jordy Weggemans: “FC Ter Apel ’96 gaat nog veel mooie dingen laten zien.”

Jordy Weggemans verwacht zondag een zware pot voor FC Ter Apel ’96, maar ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Als het gaat om verliespunten is Ter Apel ’96 de best presterende ploeg in de zondag derde klasse C. Vooralsnog moet Ter Apel zowel WKE ’16 als EMMS boven zich dulden, maar beide teams speelden respectievelijk twee en drie duels meer. Met een achterstand van slechts twee punten op de nummers 1 en 2 mag Ter Apel met recht kandidaat voor de titel worden genoemd.

Vorige week eiste Jordy Weggemans, 16 jaar, de hoofdrol op in de wedstrijd tegen Musselkanaal. Met twee treffers had hij een belangrijk aandeel in de 3-2 overwinning op de groenhemden. Hierdoor handhaafden de roodhemden zich in de top van de derde klasse en dat stemt Weggemans tot tevredenheid. “Wij zijn erg blij met de huidige stand op de lijst. We staan nu op een derde plek en hebben nog twee wedstrijden te goed op koploper WKE. Mits we die winnen, staan wij bovenaan. Ik ben erg tevreden over de inzet van ons team. Wij zijn een jonge ploeg en kunnen nog veel van elkaar leren.’’

Mooie toekomst

De jonge middenvelder speelt al zijn hele voetbalcarrière bij Ter Apel en is dit seizoen aangesloten bij de eerste selectie. Zoals Weggemans eerder aangaf, beschikt Ter Apel over een jonge selectie waar veel rek in zit. “De toekomst van Ter Apel ziet er mooi uit. Vooral als we iedereen bij elkaar kunnen houden. Gemiddeld genomen zijn we erg jong en we hebben nu al een goede selectie.’’

Over de huidige competitie kan Weggemans eigenlijk nog niet zoveel zeggen. Hoewel hij weet dat er iets moois in het vat zit, is het doen van een voorspelling lastig in 3C. “Gekeken naar de verhoudingen in de competitie staan we er goed voor. Als wij ons spel blijven spelen, weet ik zeker dat we wat leuks kunnen doen met zijn allen. Over titelkandidaten en degradatiekandidaten durf ik geen voorspellingen te doen. Iedereen kan van elkaar winnen of verliezen namelijk.’’

Lastige pot

Uiteraard wil Ter Apel een gooi doen naar het kampioenschap. Om EMMS te passeren op de ranglijst zal er zondag van deze ploeg gewonnen moeten worden. Geen gemakkelijk opgave. “Ik verwacht tegen EMMS een leuke, maar ook zeker een lastige pot. EMMS heeft een goede selectie en de vorige wedstrijd (2-2) ging ook gelijk op. Ik hoop dat we de 3 punten in Ter Apel kunnen houden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Gerard Gremmer wil zich bewijzen als trainer

Tien seizoenen lang was Gerard Gremmer een gewaardeerde kracht van de hoofdmacht van SJS, ...

Jorrit Kunst: “Eeuwig zonde dat WKE failliet ging!”

Toen Jorrit Kunst na het doorlopen van de gehele jeugdopleiding van FC Groningen de ...

Vijf vragen aan Denny Feiken (SC Stadskanaal)

Alleen een wonder kan dit seizoen SC Stadskanaal van het kampioenschap in de vierde ...