Voorbeschouwing speelronde 21 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 21 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Valthermond – Heerde

Een cruciaal duel voor Valthermond in de strijd om de plekken drie en vier. Plekken die aan het einde van de rit waarschijnlijk recht zullen geven op het spelen van nacompetitie. Daar waar tegenstander Heerde dus nu wel staat. Vier punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Het belang is dus duidelijk en dat betekent dat Valthermond zal moeten winnen. De vorige confrontatie ging in de slotfase nipt met 1-0 verloren. De Mondkers hebben dus het één en ander goed te maken. Een mooie kans om direct goed te beginnen aan het slot van de competitie.

FC Ter Apel ’96 – EMMS

De topper in de zondag 3e klasse C tussen de nummers drie en twee van de ranglijst. Al hoewel Ter Apel qua verliespunten bovenaan zou staan. De Ter Apelers hebben een achterstand van twee punten op EMMS, maar speelden ook drie wedstrijden minder. Bij een overwinning kan het dus een gevoelige tik uitdelen aan de concurrent. En dan lijkt alleen WKE ’16 nog over te blijven als enige concurrent. Maar zo makkelijk zal het ongetwijfeld niet gaan. De vorige ontmoeting eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ter Apel zal vooral EMMS-spits Jord Anbergen in de gaten moeten houden, die dit seizoen al 26 keer scoorde voor zijn elftal. Het beloofd in ieder geval een mooie kraker te worden.

SPW – Gieterveen

Een Kanaalstreekderby in de zondag 4e klasse D. Twee teams die de laatste weken wat beter draaien en de punten ook goed konden gebruiken in de strijd tegen degradatie. Met name Gieterveen nam de laatste weken afstand en lijkt bij een overwinning op SPW zo goed als veilig te zijn. Het verschil is momenteel zes punten en gaat dat naar negen met nog zes wedstrijden te gaan, dan lijkt Gieterveen in ieder geval verzekert van nog een jaar 4e klasse. SPW zal er echter alles aan gelegen zijn om dat gat juist te verkleinen, want bij een verschil van drie punten is alles weer mogelijk voor de Knoalsters. Vorige keer eindigde het gelijk, dus beide elftallen zijn aan elkaar gewaagd. Wie gaat er de beste zaken doen is dan ook de vraag voor aanstaande zondag.

Buinen – EEC

Een streekderby in de zondag 5e klasse E. Buinen bivakkeert momenteel in de brede middenmoot, terwijl EEC voorlaatste staat. Een moeizaam seizoen voor de Eesenaren, die vorige week Jans Spiegelaar aanstelden als trainer. Prompt werd er na zeven nederlagen weer eens gewonnen en werd er gesproken van het Spiegelaar-effect. Zal dat na aanstaande zondag nog zo zijn of was het slechts de spreekwoordelijke zwaluw. In ieder geval zullen de blauw-witten met vertrouwen afreizen naar de geelzwarten. Ook met het gevoel om de eerdere 1-2 nederlaag in Ees te herstellen. Buinen kwam donderdag nog in actie tegen SVBC en won die wedstrijd. Gaan de Buunerberen het drukke programma in de benen voelen of lukt het Buinen opnieuw om EEC  te verslaan. Het kan wel eens een boeiende streekderby gaan worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 1e klasse F

Overzicht van de stand van de zondag 1e klasse F.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B.

Stand zondag 4e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse C.