Borger wint van rood aangelopen Tiendeveen

Borger pakte het laatste strohalmpje, het won van Tiendeveen, dat volledig over de schreef ging.

Een strohalmpje, daar houdt SV Borger zich nog aan vast. Rechtstreekse degradatie is dichtbij. Zeven punten was het verschil met de concurrent voorafgaand aan het afgelopen speelweekend. Puntenverlies kan in deze fase de psychologische genadeklap betekenen. Winst zorgt daarentegen toch steeds weer voor hoop. Afgelopen zaterdag werd het na een enerverende partij het tweede. Borger won met 0-1 door een doelpunt van invaller Albert Stevens. Tiendeveen bleef rood aangelopen achter. De ploeg van Michel van Essen heeft nog wat puntjes nodig om nacompetitie te ontlopen en zal dat zeer waarschijnlijk met twee spelers minder moeten doen.

De strijd tussen Tiendeveen en Borger ging de eerste helft gelijk op. Over en weer wat kansjes. Aan beide kanten een zeer gevaarlijke vrije trap. Twee keepers die excelleerden en daarmee hun doel schoon hielden. Dat was tot de 41e minuut het verhaal van de wedstrijd. Vlak voor rust maakte Tiendevener Serkan Unutan echter een einde aan alle sereniteit. Hij mepte na een duel, vanuit het niets, Borgernaar Matthijs Brink vol in het gelaat. Scheidsrechter Lubberts kon niet anders dan hem de rode kaart voorschotelen.

Stevens scoort

In de tweede helft voerden de gasten de druk op de thuisploeg langzamerhand op. Mylan Beijering was het dichtst bij de openingstreffer, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden. Een prima schot van Wouter Arends werd even later gekeerd door Tiendeveen-doelman Lubbers. Toch beten de geelzwarten ook van zich af. Ze scoorden zelfs bijna vanaf de middellijn. De vingertoppen van Edwin Haandrikman brachten ternauwernood redding. Het bleef zo een echte wedstrijd. Niet gemeen, maar wel op het scherpst van de snede. In de 74e minuut werd de ban gebroken. Invaller Albert Stevens nam het leder goed aan, na een uitstekende pass van Melvin Ottens en schoof beheerst binnen. De vreugde aan Borgerzijde was groot.

Opnieuw rood

Vijf minuten na het doelpunt trok scheidsrechter Lubberts opnieuw de rode kaart. Deze keer na een grove charge van Tiendevener Klaas van Nuil. Terecht! Al was van Nuil het daar in woord en gebaar duidelijk niet mee eens. Hij ging zodanig te keer dat de arbiter zich genoodzaakt zag de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een korte onderbreking, waarin de boosdoener zijn excuses aan de leidsman maakte, werd er hervat met negen tegen elf.

Billen knijpen

Wat volgde was tien minuten billen knijpen voor de Borgernaren, die zich tot grote frustratie van trainer Arne Joling totaal geen raad wisten met de extra overtalsituatie. Van rustig uitspelen was geen sprake. Sterker nog, de corners en vrije trappen van de thuisploeg waren levensgevaarlijk. Totaal onnodig! Gelukkig voor Joling en consorten zonder gevolgen. Het bleef 0-1!