FC Ter Apel ’96 en EMMS spelen gelijk in boeiende topper

FC Ter Apel ’96 kwam nog knap terug van een 0-2 achterstand tegen EMMS en pakte toch nog een punt.

FC Ter Apel ’96 heeft de topper tegen EMMS met 2-2 gelijkgespeeld. Het leek lange tijd nul punten over te houden, nadat het in de tweede helft op een 0-2 achterstand kwam. Met een alles of niets offensief in de slotfase hield het uiteindelijk toch nog een punt over aan de confrontatie met EMMS. Zo werd WKE’ 16 uiteindelijk de lachende derde, dat wel haar wedstrijd won.

De thuisploeg kwam als een raket uit de startblokken en had na 30 seconden spelen al op 1-0 kunnen staan. Emiel Seigers stond oog in oog met de goalie van EMMS, maar die kon nog redding brengen. Ter Apel had de wedstrijd onder controle en voetbalde gemakkelijker dan de gasten. Het leverde kansen op, maar de echte scherpte voor de goal ontbrak. Gedurende de eerste helft kwam ook EMMS beter in de wedstrijd en kreeg het ook nog de nodige kansen, maar Ter-Apel doelman Bergman stond een aantal keren in de weg. Zo werd er gerust met 0-0.

Boeiende topper

In de tweede helft volgde een boeiende en levendige strijd. Jasper Jalving was namens de thuisploeg dichtbij de openingstreffer, maar kopte de bal op de deklat. Even later lag de bal aan de andere kant op de stip na een overtreding op Jord Anbergen. De topschutter van EMMS nam de klus op zich en faalde niet: 0-1. Niet veel later stond het ook al 0-2 na een snelle uitgevoerde aanval.

Een mokerslag voor Ter Apel, dat wat moest gaan doen om nog een resultaat te behalen. Bart Huizingh kwam binnen de lijnen en Ter Apel ging een alles of niets offensief spelen. Het pakte goed uit, want Huizingh scoorde de aansluitingstreffer. Het werd nog mooier voor de thuisploeg toen Tjeerd Sikkema in de absolute slotminuten de 2-2 binnen schoot, waardoor Ter Apel toch nog een punt over hield aan deze topper.