Gieterveen drukt SPW verder in de problemen na winst in derby

Gieterveen was zondag de meeste gelukkige tegen SPW en won uiteindelijk.

Afgelopen zondag heeft Gieterveen buurman SPW wat verder in de problemen geduwd. In een draak van een wedstrijd had Gieterveen uiteindelijk de drie punten in de zak, maar had het moedig strijdende SPW eigenlijk een puntje en misschien wel de drie punten verdiend.  Aan het eind van de wedstrijd kregen de mannen uit Stadskanaal-Noord nog twee rode kaarten voorgeschoteld, waarna de bezoekers uiteindelijk de winnende treffer nog wisten te maken. 

De beginfase was voor de voetballiefhebber misschien nog het meest om aan te gluren. Gieterveen probeerde via de flanken tot een aanval te komen en SPW probeerde met vroeg druk op de laatste linie de Gieterveense defensie te ontregelen. Dit duurde ongeveer een kwartier waarin alleen Bakker met een afstandsschot de voeten van keeper Vonk vond en dwarrelde een bedoelde SPW voorzet op de deklat van Lugtenborg.

Bergafwaarts

Hierna ging het niveau van de wedstrijd snel bergafwaarts. Beide ploegen besloten om min of meer vol op de lange bal te gaan spelen en dat leverde met name veel strijd en passie op, maar weinig goed voetbal. Na een half uur spelen leek er een overtreding gemaakt te worden op Hospers in de opbouw, maar de leidinggevende zag dit anders. Hierna kwam Melvin Wiering alleen voor Lugtenborg, waarna hij de score met een strak schot in de verre hoek wist te openen.

Gieterveen was voor rust nog een aantal keer dreigend in het strafschopgebied, maar kwamen vlak voor rust eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. In de omschakeling stuurde Caspers met een mooie pass Jordi Bakker weg. Bakker stoomde op langs de flank, waarna hij eigenlijk de bal op de vrijstaande Bob Oeben wou spelen. De verdediger van SPW kreeg er echter nog net zijn schoen tegen aan, waarmee hij doelman Vonk verbaasd achter liet. 

Vizier niet op scherp

In de tweede helft was SPW de bovenliggende partij. Zonder goed te spelen kregen ze een aantal goede mogelijkheden, maar hadden Farell en Jasken het vizier niet op scherp en had Meijer de pech dat hij de bal niet goed mee kreeg, anders had hij alleen op Lugtenborg af kunnen gaan.

Het hoofd verliezen

In de laatste 20 minuten verloor te thuisclub het hoofd. Het kreeg tweemaal een rode kaart wegens natrappen in een ogenschijnlijk onschuldig duel. De laatste actie vond zelfs plaats in het eigen strafschopgebied. De leidsman gaf naast de rode prent ook een strafschop voor het vergrijp en dit was voor Smit een koud kunstje om af te maken. De voorsprong werd met hand en tand verdedigd, omdat SPW óók met negen man vol op de aanval ging spelen. In de tegenaanvallen waren er voor Gieterveen nog wat dreigende momenten, maar gescoord werd er niet meer. Gieterveen lijkt daarmee een grote stap richting handhaving gezet te hebben, waar SPW nog zes finales zal moeten spelen om boven de streep te geraken. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zevenklapper voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de eerste overwinning van 2016 binnen. Nadat eerder tweemaal gelijkgespeeld werd ...

Musselkanaal en Ter Apel ’96 spelen gelijk

De buren Musselkanaal en FC Ter Apel '96 hebben zondagmiddag keurig de punten verdeeld. ...