Valthermond met minimaal verschil langs Heerde

Valthermond boekte een hele belangrijke zege in het duel tegen Heerde.

In de strijd om plek 4 op de ranglijst maakten Valthermond en Heerde er een alleszins aanvaardbaar schouwspel van. Het publiek werd dan wel niet getrakteerd op veel goals, beide ploegen zochten waar mogelijk wel degelijk de aanval. Valthermond deed dat iets beter dan de bezoekers uit Gelderland en won uiteindelijk verdiend met 1-0.

Gedurende de hele wedstrijd had Valthermond een licht overwicht wat na zo’n tien minuten spelen een mogelijkheid opleverde voor aanvoerder Alwin Braakman. Vrijgespeeld door Erik Jan Veerbeek en Demy te Velde strandde de techneut op doelman Vincent Mosterd. Aan de andere kant moet Joost Schrik handelend optreden bij een poging van Corstiaan Altenburg. Hierna was het weer de beurt aan de Mondkers, maar tot drie keer toe slaagde  linkerspits Jesper de Graaf er niet in de score te openen. Ook Alwin Braakman mikte nog eens over. De rust werd echt met de brilstand bereikt.

Kopbal

Direct na de pauze knalde vrije verdediger Lars Baas een vrije trap op de paal, alvorens Heerde haar grootste mogelijkheid kreeg. De buitenspel klapte te laat dicht waardoor Nick Wijenberg door kan stomen. Die bood de schietkans aan Dennis Calkhoven, maar via Stephan de Vries ging zijn poging naast. Even later was het aan de andere kant wel raak. Alwin Braakman vond uit een vrije trap het hoofd van Rick Schlimback die doelman Mosterd kansloos laat.

Het bleek dus achteraf  de winnende treffer, want ondanks aandringen van Heerde scoorde de ploeg niet. Sterker nog, de betere kansen waren voor de thuisploeg waar met name Jens Bulle pech had. Niemand die daar echter na afloop om maalde in het Valthermond kamp. Nog steeds is er een mogelijkheid om de play offs te halen. Het is geen eenvoudige opgave, maar het lijkt wel of de manschappen van Albert Koops juist die uitdaging nodig hebben om het uiterste uit zichzelf te halen.