Westerwolde speelt derby tegen streekgenoot Wedde

Een mooi affiche aanstaande zaterdag met de derby Westerwolde – Wedde.

Zaterdagavond 20 april ontvangt Westerwolde in de drieëntwintigste speelronde van de lopende competitie streek- en gemeentegenoot Wedde.

Aanvankelijk stond deze wedstrijd op tweede Paasdag (maandag 22 april) gepland, maar in onderling overleg hebben de beide verenigingen besloten dit treffen te vervroegen en op de zaterdagavond voor Pasen te spelen.

Wat goed te maken

Het eerste duel tussen beide teams op zondag 2 december van het vorig jaar leverde een klinkende overwinning op voor de Vlagtwedder formatie. In Wedde was het team van trainer Lars van Ravenhorst met een 6-0 overwinning veel te sterk voor Wedde. Het zal dan ook niet moeilijk zijn vast te stellen dat de Weddenaren getergd zullen zijn deze nederlaag komende zaterdag weg te poetsen. Westerwolde daarentegen zal alles in het werk stellen de mooie en met het oog op de te verdelen periodetitels belangrijke tweede plaats in de competitie nog in ieder geval met een week te verlengen. Leuke ingrediënten dus voor hopelijk een mooie en spannende derby.

Wedde staat op dit moment op een zesde plaats in de vierde klasse D. Uit hun 20 gespeelde wedstrijden behaalde de ploeg van trainer Henri Meijerman tot dusver 32 punten. Het doelsaldo van Wedde is 28 – 30. Westerwolde bezet dus nog steeds de tweede plaats in de ranglijst. Uit de tot nu toe 21 gespeelde wedstrijden werden 42 punten bijeen gevoetbald. In deze eenentwintig wedstrijden werd er 47 keer gescoord en moest doelman Henk Hebers 35 doelpunten incasseren. Een doelsaldo van + 12 derhalve.

Veel publiek verwacht

De wedstrijd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde begint om 19.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A. Hessler uit Weiteveen. Pupil van de week is Jayden Orsel. Wedstrijdsponsor is café ’t Oal Kroegie uit Bourtange dat ook de wedstrijdbal voor dit treffen beschikbaar stelt. Na afloop van de wedstrijd is er in de kantine een “Music show” verzorgd door JK-Entertainment uit Stadskanaal met de bedoeling dat zowel de spelers en begeleiding van Westerwolde als Wedde, maar ook de supporters van beide teams, een gezellige avond met elkaar kunnen beleven. Mede omdat deze wedstrijd dus op de zaterdagavond wordt gespeeld, rekent het bestuur van Westerwolde op een behoorlijke publieke belangstelling. Gelet op de beschikbare parkeerruimte is het dus zorg om komende zaterdagavond tijdig naar De Barlage te komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Programma oefenduels woensdag 18 september

Overzicht van de oefenduels die vandaag op het programma staan.

Programma vrouwenvoetbal woensdag 22 januari

Overzicht van de competitiewedstrijden die woensdag op het programma staan in het vrouwenvoetbal.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B.