Marnick Klamer: “Alleen de drie punten tellen tegen Gieterveen.”

Sellingen-doelman Marnick Klamer wil de nacompetitie halen met Sellingen en wil winnen van Gieterveen.

De slotfase van de competities nadert en voor verschillende teams is er nog van alles om voor te spelen. Zo ook voor Sellingen in de zondag vierde klasse D. De geel-zwarten zijn met een aantal ploegen verwikkeld geraakt in een gevecht om een plaats in de nacompetitie. Doelman Marnick Klamer gaat dan ook voor niets minder dan een plek in dit ‘toetje’.

De 21-jarige sluitpost constateert dat Sellingen zich, na de promotie in het seizoen 2015/2016, goed manifesteert in de vierde klasse. “We zijn als team uitgegroeid tot een vriendengroep en dat maakt het voetbal veel leuker! Op dit moment doen we nog mee voor nacompetitie. We staan momenteel op een vierde plaats. We kunnen goed meekomen in de vierde klasse, vind ik.”

Vaste waarde

Klamer, al ruim vier seizoenen een vaste waarde onder de lat, is helder over de toekomstige kampioen in 4D. Tegelijkertijd kan Sellingen redelijke cijfers overleggen in de confrontaties met deze ploeg. “Naar mijn mening staat HOC terecht op de eerste plaats, alhoewel we het ze beide wedstrijden wel lastig hebben gemaakt. We verloren met 1-2 en wonnen met 2-1. Toch blijf ik erbij dat onze nederlaag niet volledig terecht was. Zelf moeten we gewoon zorgen dat we in de top vier eindigen.”

Voor wat betreft de toekomst van Sellingen kiest Klamer voor stabiliteit, maar uiteraard is er ook ruimte voor ambitie. “Ik hoop dat Sellingen een goede vierdeklasser kan worden en blijven. Komend jaar stoppen er wel een aantal spelers, maar we hebben ook genoeg jonge jongens in het team zitten. Misschien nog een keer een uitstapje naar de derde klasse zou ik wel leuk vinden!”

Drie punten tellen

Eerst staat komende maandag de wedstrijd tegen Gieterveen op het programma. Aan winnaarsmentaliteit geen gebrek bij de goalie, die beseft dat enkel de drie punten tellen. “Je zit op voetbal om te winnen, dus ook aanstaande maandag gaan we volledig voor de winst. Helemaal omdat we moeten zorgen dat we nog zo veel mogelijk punten pakken om in de top vier te blijven en aanspraak te maken op nacompetitie.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Harm Jan Moesker: “Kampioen worden met Titan.”

Het kampioenschap is het enige dat telt voor Harm Jan Moesker, die vindt dat ...

Rik de Lange en Daniël Manning op oude nest

Ze zijn bezig aan het zesde gezamenlijke seizoen bij eersteklasser Hoogeveen: Rik de Lange ...

Lars Baas: “Wàt een feest was dit, zeg!”

Lars Baas keerde na een periode van anderhalf seizoen FC Emmen terug bij de ...