FC Ter Apel ’96 kansloos onderuit tegen Weerdinge

FC Ter Apel ’96 ging kansloos onderuit in en tegen Weerdinge en liep daardoor averij op in de titelrace.

FC Ter Apel ’96 heeft kostbare punten verloren op bezoek bij Weerdinge. In en tegen Weerdinge ging het met 3-0 onderuit en daar viel niet veel op af te dingen. Weerdinge-aanvaller Aaron Brinks was de gevierde man, die voor rust met een loepzuivere hattrick het treffen al besliste.

Ter Apel had op deze lenteachtige donderdagavond weinig in te brengen. Wellicht behoudens de eerste minuten misschien, toen Jordy Veninga op de lat kopte. Het deed de thuisploeg even schrikken, maar die waren daarna heer en meester.

Plaaggeest Brinks

In de eerste 45 minuten was het vooral Brinks, die een ware plaaggeest was voor de defensie van Ter Apel. De Weerdinge-aanvaller was snelle, behendiger en keer op keer zijn naaste belagers te snel af. De goals waren stuk voor stuk goed uitgespeelde doelpunten, waarbij Brinks drie keer als doelpuntenmaker genoteerd kon worden. Een 3-0 ruststand en de wedstrijd al zo goed als gespeeld.

Geen vuist maken

Ook in de tweede helft lukte het de gasten niet om maar enigszins een vuist te maken. Aanvallers als Emiel Seigers en Arjan Heeres kwamen dan ook nauwelijks in gevaar. Het enige echte gevaarlijke wapenfeit van Ter Apel was een goedkoop gegeven strafschop. Maar ook die was niet aan de bezoekers besteed, want Tjeerd Sikkema faalde vanaf de stip. Tot overmaat van ramp kreeg Arjen Heidekamp in de slotfase ook nog rood voor een te laat ingezette tackle. Zo verloor Ter Apel uiteindelijk met 3-0 en liep het averij op in de titelrace. De achterstand op koploper WKE ’16 bedraagt nu vier punten met een wedstrijd minder gespeeld. Komende maandag zal Ter Apel zich weer moeten te zien herpakken in de uitwedstrijd tegen Dalen.