Musselkanaal lijdt kostbare nederlaag tegen Ruinen

Duur puntverlies voor Musselkanaal, dat naar beneden zal moeten blijven kijken.

Vrijdagavond leed Musselkanaal tegen Ruinen duur puntenverlies. Trainer Wessel Woortman bestempelde de wedstrijd vooraf al als wedstrijd van het jaar. Winst van Musselkanaal had bijna lijfsbehoud betekent maar een nederlaag zou weer volop degradatie perikelen inhouden. De thuisclub startte nog redelijk maar geleidelijk werd Ruinen steeds beter en nam dan ook verdiend een voorsprong. Vrij snel na de pauze kwam Musselkanaal op gelijke hoogte maar in een tijdsbestek van twee minuten beslisten de gasten de wedstrijd, 1-3. Musselkanaal deed nog ietsje terug maar op de zege van de gasten viel weinig af te dingen. Voor Musselkanaal restten nog vier zware wedstrijden om degradatie of nacompetitie te ontlopen.

Zoals gezegd was het voor Musselkanaal de wedstrijd van het jaar. Maar net als vorig seizoen in de wedstrijd tegen Sleen gebeurde was het weer raak in de wedstrijd tegen Ruinen. Musselkanaal gaf op het moment dat het er moest staan niet thuis. Het begin was nog niet eens zo slecht. Na twintig minuten had de thuisclub al drie grote kansen gehad. Aron Berends, Jim Theuns en Rolf Kayser lieten na om  hun elftal aan de leiding te brengen. Ruinen kwam geleidelijk steeds beter in de wedstrijd en na een half uur kreeg het de eerste grote mogelijkheid uit een corner. Tot geluk van de thuisclub ging de kopbal net naast.

Uitstel van executie

Het was uitstel van executie want vijf minuten later was het wel raak. Geklungel aan Musselkanaal kant betekende de 0-1. De verdediging wilde de bal wegschieten maar schoot tegen Elmar van Belkum op en de bal hobbelde langs keeper Noah Sahetapy. Het spel van Musselkanaal werd er niet beter op en even later ging het weer in de fout. Gerwin Schmitz schoffelde een Ruinen aanvaller onderuit en scheidsrechter Melchior Knol wees resoluut naar de stip. Anthal Horlings zou het vonnis voltrekken maar opnieuw was het Sahetapy die een strafschop tegen wist te houden. Niet veel later zochten de ploegen de kleedkamer op.

Fanatiek uit de startblokken

Musselkanaal kwam fanatiek uit de startblokken in de tweede helft en na 50 minuten was het ook weer gelijk. Een van de weinige acties van Robin Gerlach die wel lukte betekende de gelijkmaker. Hij passeerde zijn tegenstander en de voorzet werd op waarde geschat door Rolf Kayser, 1-1. Nog geen vijf minuten later stond Musselkanaal weer op achterstand. De aanleiding was vreemd. Terwijl Musselkanaal dacht dat de bal over de achterlijn was geweest en Gerwin Schmitz pakte de bal die weer binnen de lijnen was beland met de handen op, terwijl Knol daar anders over dacht. Hij gaf een vrije trap aan Ruinen wegens hands. De vrije trap van links werd hoog voor het doel gebracht en Horlings maakte zijn fout goed door nu wel te scoren, 1-2. Twee minuten later was het ook al 1-3. Musselkanaal dacht aan buitenspel maar het was Wouter Prins die optimaal profiteerde en Ruinen leek op rozen te zitten.

Alles op de aanval

Musselkanaal gooide alles op de aanval en kreeg ook wel mogelijkheden. De grootste was voor Kayser maar met een formidabele redding wist Marnick Pinxterhuis redding te brengen. Elf minuten voor het einde kwam de thuisclub toch op 2-3. Lennart Fehrmann speelde de bal keurig in de voeten van Bjorn Banus en deze schoot fraai raak in de bovenhoek. Musselkanaal rook nog mogelijkheden maar kroop zelf ook een aantal keren door het oog van de naald. Ruinen liet een aantal fraaie mogelijkheden onbenut. Een paar minuten voor het einde had Ruben Manning het even helemaal gehad met de achterstand en schoffelde een Ruinen aanvaller onderuit. Manning vreesde het ergste maar zag tot zijn opluchting een gele kaart. Niet veel later floot Knol voor het einde.