Rick Hendriks: “Titan is het aan zichzelf verplicht om Pesse te verslaan.”

Rick Hendriks heeft er vertrouwen in dat Titan gaat winnen van koploper Pesse.

Titan deed samen met Pesse en Hodo in de eerste seizoenshelft mee om de titel in de zondag 4e klasse E. Na de winterstop liep het echter minder soepel bij de Titanen en lijkt het kampioenschap niet meer haalbaar. Doel is nu de nacompetitie halen om vanuit daar alsnog de stap naar de 3e klasse te maken.

Titan-speler Rick Hendriks vindt dan ook dat zijn ploeg vol voor de nacompetitie moet gaan. “Als ploeg hebben we gezegd dat het kampioenschap op dit moment ver weg is. We gaan dan ook vol voor de derde plaats, zodat we straks in ieder geval verzekerd zijn van nacompetitie.”

Kampioenschap

Paasmaandag wacht een thuiswedstrijd tegen de huidige koploper Pesse, maar ook al wint Titan die wedstrijd dan lijkt het Hendriks haast onmogelijk om nog kampioen te worden. “Als je nog enige kans wil maken om kampioen te worden, dan moet je deze wedstrijd winnen. Maar dan zijn we alsnog afhankelijk van de resultaten van Hodo en Pesse in de resterende wedstrijden.”

Direct na de winterstop presteerde Titan wat minder en verloor het de aansluiting met Hodo en Pesse. Een echte verklaring voor de resultaten heeft Hendriks niet. “We hebben de koppen bij elkaar gestoken en vanuit daar zijn we verder gegaan. Het resulteerde in beter voetbal en het tonen van meer karakter.”

Nacompetitie halen

Een uitgesproken favoriet voor de titel heeft de Titaan wel. “Ik denk dat Hodo op dit moment de meest complete ploeg is en ik verwacht ook dat zij kampioen gaan worden.” Ondanks dat Titan de titel zal gaan mislopen, heeft het de nacompetitie als hoogste prioriteit gesteld. Daarnaast moet de club ook promoveren volgens Hendriks. “Dat is nu ons eerste doel, om zo weer terug te komen in de 3e klasse. Anders is het seizoen mislukt, ook al omdat we vorig jaar dichtbij waren en ook dit jaar hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen.”

Hendriks kijkt dan ook uit naar de wedstrijd tegen Pesse en verwacht dat zijn elftal in staat is om te winnen van de koploper. “Ik verwacht een mooie wedstrijd met twee sterke ploegen, die beiden nog ergens voor spelen. Ik denk dat wij gaan winnen van Pesse. Ook kijkend naar de uitwedstrijd denk ik dat wij een betere ploeg hebben en aan onszelf verplicht zijn om Pesse te verslaan. Maar we zullen zien wie er maandag aan het langste eind trekt.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Melvin Wiering: “Tijd dat SPW weer eens gaat winnen.”

De jonge Melvin Wiering wil zijn team SPW graag helpen bij het voorkomen van ...

Marnik Nieborg gaat met HOC voor een groot feest

De successen van HOC worden veelal toegerekend aan de doelpuntenproductie van Sander Zikken en ...