Marnik Nieborg: “HOC is klaar voor de 3e klasse!”

Volgens HOC-doelman Marnik Nieborg is de club klaar voor het kampioenschap en voor de derde klasse.

HOC werd drie jaar geleden rond dezelfde tijd kampioen in de 5e klasse van het zondagvoetbal. Drie jaar later staat de club op de drempel van de 3e klasse. Een overwinning op paasmaandag tegen Amboina levert het kampioenschap op voor HOC. Doelman Marnik Nieborg is er net als drie jaar geleden klaar voor en vindt dat zijn club de stap naar de derde klasse ook wel aan kan.

Nieborg had wel verwacht dat zijn ploeg ook dit seizoen weer mee zou strijden om promotie. Volgens de goalie past het precies bij de ambities van de club. “We spreken al jaren uit dat we met HOC naar de derde klasse willen en dat hebben we de laatste jaren ook wel laten zien. Sinds we uit de 5e klasse zijn gekomen hebben we elk jaar nog mee gedaan om promotie naar de derde klasse. Elke keer via de nacompetitie, maar dit jaar kunnen we dat via een eventueel kampioenschap doen.”

Succesvol

De Hunso Oring Combinatie is de jaren dan ook erg succesvol en dat heeft volgens Nieborg meerdere redenen. “Sinds we zijn gepromoveerd uit de 5e klasse zijn er een aantal oud-spelers teruggekeerd naar de club. Dat bracht een positieve impuls, maar ook de nieuwe generatie jeugdspelers die zijn doorgestroomd hebben er aan meegewerkt. Daarnaast is het geen uitzondering dat wij met 16 tot 18 man bij het eerste op het trainingsveld staan. Dat zal ergens anders ook wel eens anders zijn lijkt mij.”

Indrukwekkende cijfers

HOC bouwde al snel een grote voorsprong op de naaste concurrenten gedurende de competitie, waardoor het een gemakkelijk seizoen lijkt. Dat had ook Nieborg niet verwacht. “Zo gemakkelijk had ik zeker niet verwacht, maar de concurrenten verspeelden steeds punten tegen elkaar. Wel hadden we uitgesproken om met elkaar voor de titel te gaan dit jaar.” De cijfers zijn dan ook indrukwekkend te noemen, 18 overwinningen, 2 nederlagen en een doelsaldo van 86 voor en 16 tegen. Volgens de 23-jarige keeper ligt de kracht zowel achterin als voorin. “Het is een combinatie van beide. De verdediging en ik zijn goed op elkaar ingespeeld, maar ook Jelle Siekman voegt veel toe. Die produceert de doelpunten als warme broodjes! Daarnaast zijn we als team goed op elkaar ingespeeld, wat zeker helpt met het creëren van kansen.”

Nieborg denkt dat HOC wel toe is aan de stap naar de 3e klasse en wil ook daarin niet als figurant acteren. “We zijn er klaar voor en ik hoop dat we minimaal mee kunnen draaien in de middenmoot. Op dit niveau verwacht ik meer voetballende ploegen en dat is misschien juist ook wel wat wij willen. Wij zijn zelf ook voetballende ploeg namelijk.”

Klaar voor het kampioenschap

Paasmaandag moet het dan daadwerkelijk gebeuren tegen laagvlieger Amboina. Vorige keer werd het 9-0 voor de koploper van 4D, dus grote kans dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Nieborg denkt er net zo over, al verwacht de goalie wel enige spanning wat het misschien wat lastiger kan maken. “Op papier moet het geen probleem zijn, maar er komt natuurlijk een bepaalde spanning bij kijken. Dat weet ik nog van ons eerdere kampioenschap, ik had toen ook wel last van die spanning. Dat zal voor onze nieuwe jongens niks anders zijn, maar na de beginfase zullen wij gewoon ons ding gaan doen en dat moet het goed komen.”

Volgens Nieborg is de club er klaar voor en ligt het draaiboek al helemaal klaar. De doelman verwacht net zo’n mooi feest als de vorige keer. “Elk kampioenschap is zijn eigen, maar dit feest zal zeker niet onderdoen voor het feest van de vorige keer. We houden immers van een feestje met deze geweldige groep, supporters en staf. De club heeft een geweldige commissie op de been gekregen voor het organiseren van het feest. Alles was en is geregeld voor de komende speeldata, al was het gisteravond nog wel even snel schakelen. Maar ze hebben alles onder controle, dus laat de wedstrijd maar komen!” 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Robert Ritsema: “Voor nu is het klaar…”

Afgelopen maandag (5 oktober red.) maakte Robert Ritsema wereldkundig een punt te zetten achter ...

Wessel Koomans wil via Nieuw Buinen naar de Topklasse

Ondanks zijn jeugdige leeftijd (16 jaar) geldt Wessel Koomans als één van de grootste, ...

Vrolijk passen: EEC – HOC

Vrolijk Pasen? Vrolijk passen! Het Paasweekend staat in het teken van dubbel voetbalprogramma. Dat ...