Onstwedder Boys verliest van tiental Tiendeveen

Ondanks dat Onstwedder Boys lang tegen een tiental van Tiendeveen speelde, verloor het uiteindelijk wel.

De kans op het kampioenschap in de zaterdag 4e klasse E is voor Onstwedder Boys wel zo goed als verkeken na de 3-0 nederlaag tegen Tiendeveen. De Boys ging tegen tien Tiendeveners onderuit en staan nu 6 punten achter koploper Vitesse ’63 met nog maar vier wedstrijden te gaan.

Onstwedder Boys reisde gehavend af naar Tiendeveen en dat bleek zijn impact te hebben deze zaterdagmiddag. Onstwedde speelde in die eerste helft niet alsof het nog mee wilde doen om de titel en kon dan ook weinig potten breken.

Rood Tiendeveen

Het leek echter wel in het zadel geholpen door de thuisploeg, die net als vorige week weer tegen een rode kaart aanliep. Ismael Uscan liet zich gaan ten opzichte van Martijn Bruggers en kon inrukken met een directe rode kaart. Maar dat bleek de gasten echter niet te helpen, die even later tegen een 1-0 achterstand aankeken. Daniel van Arkel promoveerde een hoekschop tot de 1-0. Sander Booijnk bracht het tiental voor rust zelfs ook nog op een 2-0 voorsprong.

Schitterend doelpunt

In de tweede helft begon Onstwedder Boys wel meer aan te dringen en kreeg het ook wel kansen. Maar onder andere Gerko Scheper en Ties Bruining wisten het net niet te vinden. Een kwartier voor tijd viel de uiteindelijke beslissing met de 3-0 van Van Arkel. Een schitterende goal, waarbij van Arkel de bal van eigen helft over de te ver uit het doel staande doelman Rein Koudstaal schoot.

Door de nederlaag lijkt de kans op de titel voor Onstwedder Boys wel verkeken. De blik kan dan ook langzaam op de nacompetitie gericht gaan worden, waar de Boys in ieder geval van verzekerd zijn.