EEC won het kelderduel van JVV in de zondag 5e klasse E met ruime cijfers.

Foto Regina Korf, EEC-spits Mark Wanders, aan de bal, was de man van de wedstrijd met vijf doelpunten.

Bij EEC lijkt inmiddels sprake van het Jans Spiegelaar-effect met zeven punten uit drie wedstrijden. Ook JVV moest er in Ees aan geloven, dat mede dankzij vijf treffers van Mark Wanders met een 6-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. De blauw-witten waren duidelijk de betere in het kelderduel van de zondag 5e klasse E, mede dankzij de zeer productieve Wanders.

In de beginfase van de wedstrijd leek het er nog niet echt op dat de thuisploeg een makkelijke middag zou gaan beleven. JVV zette EEC bij tijd en wijle onder druk en dat leverde ook enkele mogelijkheden op voor de gasten. Doelman Jasper Lubbers werd nog niet echt getest, omdat de schoten het vaak aan precisie ontbraken. Het grootste gevaar ontstond uit een ware scrimmage, maar Jan-Peter Hogenboom kon nog net op tijd wegwerken.

Doelpuntenmachine Wanders

Na die eerste twintig minuten kwam EEC wat beter in het spel en leek het uit een standaardsituatie op voorsprong te komen. Dennis ter Steege had echter pech dat zijn bal van de lijn werd gehaald. Een minuut later was het alsnog raak, nadat Wanders de bal binnenschoot na een combinatie met Stefan Sanders.  De thuisploeg leek de zaken aardig onder controle te hebben en kwam voor rust nog op een 2-0 voorsprong. Een hele fraaie goal van Wanders, die de bal prachtig in de verre hoek lobte vanuit een inworp.

Wedstrijd gespeeld

Na de pauze had JVV direct in de eerste minuut de aansluitingstreffer op de schoen via Dennis de Roo. De topscoorder van JVV stuitte echter op doelman Lubbers, waarna de bal van de lijn werd gehaald door Julian Addink.  Waar de aansluitingstreffer niet tot stand kwam, daar was het even later wel 3-0. Een hattrick voor Wanders, die na een strakke voorzet van Joran Britstra binnen tikte. Enkele minuten later was de wedstrijd definitief beslist toen invaller Remco Huizing de bal binnen frommelde uit een vrije trap.

De wedstrijd bloedde daarna langzaam aan een beetje dood, tot aan een opleving van JVV’er Roy Veen. Die slalomde een aantal Eesenaren voorbij en scoorde op fraaie wijze de eretreffer voor de bezoekers. Een minuut later was het echter ook alweer 5-1 en opnieuw was het Wanders, die met een droge schuiver zijn vierde van de middag maakte. En ook het slotakkoord was weggelegd voor de spits van EEC, die met zijn vijfde treffer van de middag de eindstand op 6-1 bepaalde.