FC Ter Apel ’96 kan titel uit het hoofd zetten na nederlaag tegen Dalen

FC Ter Apel ’96 mistte maar liefst drie strafschoppen en verloor met 4-1 van Dalen.

In een paar dagen tijd lijkt de kans op het kampioenschap voor FC Ter Apel ’96 zo goed als verkeken. Donderdagavond ging het al met 3-0 onderuit bij Weerdinge en ook op paasmaandag verloor het van Dalen: 4-1. Maar liefst drie strafschoppen waren niet aan de Ter Apelers besteed, die nu op een achterstand staan van zeven punten, met een wedstrijd minder gespeeld, op koploper WKE ’16.

Onder schitterende weersomstandigheden begon Dalen gretig aan de wedstrijd en was het in de beginfase de betere van de twee. Scoren deed de thuisploeg dan ook via Kjetil Brand, die de thuisploeg verdiend op een 1-0 voorsprong zette.

Fenomenale uithaal

Na de openingstreffer kwam Ter Apel beter in de wedstrijd en ontspon zich een spannende wedstrijd. De bezoekers kwamen na een half uur spelen op gelijke hoogte via Arjan Heeres, die scoorde met een fenomenale uithaal. 1-1 en tevens de ruststand. Na rust nam de druk toe op de helft van Ter Apel, mede door het vele balverlies aan de kant van de gasten. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam Dalen opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Peter Harke vanaf de zijkant werd door iedereen gemist en zeilde zo binnen: 2-1.

Gemiste strafschoppen

Ter Apel moest hierna op zoek naar de gelijkmaker en daar kreeg het tot driemaal toe de ideale gelegenheid voor. Na een vermeende handsbal ging de bal op de stip en had Heeres de kans op de gelijkmaker. Heeres faalde echter tegenover Dalen-keeper Rick Braam. Echter beweerde arbiter Reints dat Braam te vroeg had bewogen en dus moest de strafschop opnieuw genomen worden. Sander Egbers ging nu achter de bal staan, maar Braam wist ook deze te keren met een katachtige reflex. Driemaal zou dan scheepsrecht moeten zijn, want even later kreeg Ter Apel opnieuw een strafschop na een overtreding van goalie Braam. Patrick Bults was ditmaal de nemer, maar ook Bults faalde vanaf elf meter en zag zijn inzet op de paal belandden.

De gemiste strafschoppen kwamen Ter Apel uiteindelijk duur te staan. Waar de gasten faalden vanaf de stip, daar deed Dalen dat even later niet. Jelle Nikkels besliste de wedstrijd door de 3-1 te maken vanaf elf meter. Dalen sloeg daarna nog een keer toe via Martijn Verdoold en stapte daardoor met een 4-1 zege als winnaar van het veld.