Nieuw Buinen niet opgewassen tegen titelkandidaat VKW

Nieuw Buinen verloor van VKW en heeft nog vijf wedstrijden om degradatie te voorkomen.

Nieuw Buinen heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen kampioenskandidaat VKW. Thuis ging het met 0-3 onderuit tegen VKW, dat gedurende de wedstrijd een maatje te groot bleek. Voor Nieuw Buinen nemen de degradatiezorgen verder toe, dat nog vijf wedstrijden heeft om het vege lijf te redden.

Was de wedstrijd misschien anders gelopen als de goal van Nieuw Buinen na tien minuten niet was afgekeurd? De thuisploeg leek namelijk op 1-0 te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Een zeer discutabele beslissing, maar de goal telde niet. Daarna kreeg ook VKW de nodige kansen, met name via Frits Nijstad die het de defensie van Nieuw Buinen knap lastig maakte.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat Nijstad na rust de score opende namens VKW, na klungelig uitverdedigen aan de kant van de thuisploeg. Na een uur spelen kwam ook de 0-2 op het scorebord en was de wedstrijd wel gespeeld. Een geweldige pegel van Thijs Uineken plofte in het dak van het doel achter doelman Rick Knigge. Het slotakkoord was opnieuw voor Nijstad, die de eindstand op 0-3 bepaalde.