Stadskanaal blijft in de race voor nacompetitie na late zege tegen Dedemsvaart

Stadskanaal boekte een late, maar belangrijke zege tegen Dedemsvaart.

Foto Stoffer Bakker, Tristman Rotman scoort de 1-0 vanaf de stip.

Stadskanaal blijft in de race voor een plek in de nacompetitie. In eigen huis won het met 2-1 van Dedemsvaart na een 0-0 ruststand. De zege kwam pas laat tot stand en werd zelfs met tien man bewerkstelligt, nadat Robert Oosting een kwartier voor tijd moest inrukken met rood bij een 1-0 voorsprong. De gasten kwamen op gelijke hoogte, maar een magistrale actie van Thom Bos leverde Stadskanaal de drie punten op.

In de slotfase van de competitie is het nog spannend in de zondag 2e klasse L in de strijd om de nacompetitieplekken. Zo ook voor Stadskanaal, dat nog vecht met een aantal teams om een felbegeerd ticket voor de nacompetitie.

Goed keeperswerk

Voor tegenstander Dedemsvaart zat het seizoen er al zo goed als op, dus moest er gewoon gewonnen worden. Die intenties liet Stadskanaal dan ook zeker in de beginfase zien met kansen voor Robin Boerhof en Tristman Rotman. De knoalsters vonden echter Dedemsvaart-doelman Daan Zwinselman op hun weg.

De gasten kregen na een kwartier spelen ook een mogelijkheid, doordat Stadskanaal-doelman Royce Geerlings zichzelf bijna in de problemen bracht. De goalie voorkwam echter een tegentreffer van Mick Kuilder. Ook was Geerlings alert bij een vrije trap van Reamon Knol. Met een 0-0 tussenstand werd er gerust.

Strafschop en rood

Na de pauze kwam Stadskanaal na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Jelmer Valk werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, een penalty was het gevolg. Tristan Rotman klaarde het klusje en de voorsprong was een feit. De knoalsters maakten het zichzelf een kwartier voor tijd nog moeilijk, doordat het met tien man verder moest. Oosting werd met direct rood van het veld gestuurd. Tien minuten later leek Stadskanaal de rekening daarvoor gepresenteerd te krijgen. Dedemsvaart kwam op gelijke hoogte door een afstandsschot van Ben Gerritsen. Toch trok Stadskanaal de overwinning in de slotminuten nog over de streep, dankzij een geweldige actie van Bos, die het hele veld over sprintte en de 2-1 scoorde. Een belangrijke zege voor Stadskanaal, dat zo blijft meedoen om een plek in de nacompetitie.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Dedemsvaart

https://photos.google.com/share/AF1QipOOnMgpl2rogCyYQwAb3XTewKcJeCogtCKNqS9ZPtnpcCCwvnHMcXmypdMFYGsvew?key=Y29NM245aGhLN2Z2X3BmcDlpcGZZbXo4emlrQVJ3

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC wint lastige uitwedstrijd bij SVBC

EEC heeft op bezoek bij SVBC een moeizame, maar net zo knappe overwinning geboekt: ...

SJS nipt langs Lycurgus

Voor SJS staat er al enkele weken niet meer dan de sportieve eer op het ...

Milan Drayer loodst Valthermond naar koppositie in 2L

Valthermond wist de topper tegen WKE '16 te winnen en nam daardoor de koppositie ...