Voorbeschouwing inhaalronde zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat er een inhaalronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Bareveld – SPW

De absolute degradatiekraker in de zondag 4e klasse D. Bareveld is momenteel de hekkensluiter met 14 punten, een aantal dat ook Amboina heeft. SPW heeft twee punten meer verzameld dan beide teams. Met nog vijf wedstrijden te gaan zullen deze drie teams dan ook moeten gaan uitmaken wie er volgend seizoen weer in de 5e klasse speelt. De wedstrijd van aanstaande zondag is dan ook voor beide teams van cruciaal belang.  Zowel Bareveld als SPW wisten in en rondom het paasweekeinde geen punten te pakken. Weet SPW aanstaande zondag te winnen, dan slaat het een gaatje van vijf punten en zet men in ieder geval een grote stap richting het voorkomen van rechtstreekse degradatie. Bareveld zal er juist alles aan willen doen om SPW voorbij te streven. De vorige ontmoeting eindigde in een 3-0 zege voor SPW, dankzij drie benutte penalty’s. Het beloofd in ieder geval een spannende degradatiekraker te gaan worden.

Gieterveen – Gasselternijveen

De burentwist in de zondag 4e klasse D. Twee teams die ten opzichte van afgelopen speelronde wat goed te maken hebben. Zowel Gieterveen als Gasselternijveen werd op een genadig pak slaag getrakteerd. Gieterveen kreeg met 7-1 klop van Sellingen, terwijl Gasselternijveen met 6-1 klop kreeg bij Hoogersmilde. Voor Gieterveen valt er in de competitie niet meer veel te halen, gezien het zich de laatste weken wel veilig heeft gespeeld. Gasselternijveen heeft nog een klein kansje op de nacompetitie, maar dan zal het in ieder geval moeten winnen van Gieterveen. En dat zal het ook ongetwijfeld willen, gezien de Gieterveners vorige keer met 0-3 zegevierden in Nieveen. Revanche zal Gasselternijveen dan ook willen nemen, maar Gieterveen zal met alle plezier de buurman nog een keer op een nederlaag willen trakteren.

Alteveer – Weiteveense Boys

Alteveer kan zondag beslag leggen op de eerste periodetitel. Bij winst is de eerste periode binnen voor Alteveer, bij elk ander resultaat is men afhankelijk van het resultaat van Zwartemeerse Boys. Maar de kans is klein dat die punten laten liggen, gezien hekkensluiter JVV op bezoek komt. Dat betekent dat winst noodzakelijk zal zijn voor Alteveer, dat ook nog met Zwartemeerse Boys in een titelstrijd verwikkelt is. Een strijd waarin Alteveer lange tijd de beste papieren leek te hebben. Maar na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Zwartemeerse Boys zijn de rollen omgedraaid. De Alteveerders staan in punten gelijk, maar speelden ook een wedstrijd meer. Men moet dus hopen op een uitglijder van Zwartemeerse Boys en zelf alles zien te winnen. Geen gemakkelijk opgave tegen Weiteveense Boys, dat nog speelt om nacompetitie te halen. Alteveer zal er echter alles aan gelegen zijn om de drie punten in eigen huis te houden.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing speelronde 4 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Vervolg nacompetitie

Overzicht van de nacompetitiewedstrijden die deze week op het programma staan.