Bareveld wint van SPW in echte degradatiekraker

Bareveld en SPW maakten er een echte degradatiekraker van, waarbij Bareveld uiteindelijk aan het langste eind trok.

In het degradatieduel tussen Bareveld en SPW trok Bareveld aan het langste eind. In een wedstrijd waarin SPW drie spelers miste door schorsingen, maar ook Bareveld enkele spelers miste door blessures, ontstond er een echte degradatiekraker waarin het spelniveau niet al te hoog was, maar waarin de wedstrijd wel alles had.

Bareveld ging fel van start en door slecht verdedigen van de gasten had de thuisploeg meteen een grote kans, maar keeper Vonk kon pareren. SPW leerde niet want een halve minuut later lag de bal wel in het doel. Jasper Kluin was zeer scherp en scoorde zijn eerste van de middag. Het leek wel of SPW niet wou leren, want het gingen in de minuten die hierop volgden nog meerdere keren in de fout. Het ontbrak Bareveld aan enige scherpte om de voorsprong uit te breiden.

Fraaie doelpunten

Bij de eerste uitbraak die SPW had was het meteen al 1-1. Melvin Wiering maakte zich los van zijn mandekker en vond Dennis Stiekema voor het doel, die zijn 1e doelpunt voor SPW maakte. Maar SPW bleef slordig en uit een standaardsituatie kreeg Bareveld weer de voorsprong in handen. Een vrije bal werd voor geslingerd en verlengd door een speler van SPW, die hem precies bij Kluin kopte.  Kluin scoorde op fraaie wijze door de bal in een keer uit de lucht te nemen. Toch kon Bareveld maar tien minuten genieten van hun voorsprong want in de 30e minuut nam Stiekema de bal mooi in een keer uit de lucht en knalde de 2-2 op het scorebord, wat tevens de ruststand was.

Hattrick Kluin

De 2e helft had SPW veel balbezit, maar dreigend kon het niet meer worden. Bareveld toonde zich zeer scherp in de counters en Geert Vonk redde SPW zeker vijf keer met prima reddingen. Toch moest Vonk buigen. In de 71e minuut was SPW weer niet scherp aan het verdedigen en gaf het topschutter Kluin te veel ruimte, die met deze ruimte wel raad wist en de bal prima in het netje prikte.

Afgekeurde goal

Zo liep SPW weer achter de feiten aan, alleen werd het geholpen door Niels van der Laan. Nadat hij in de 1e helft al geel had gekregen voor commentaar op de leiding, kreeg hij zijn tweede gele kaart voorgeschoteld nadat hij de bal wegtrapte terwijl er al gefloten was. SPW probeerde hier voordeel uit te halen en in de 90e minuut leek dit ook te komen. Weer was het Stiekema die de bal via de lat de bal in het doel werkte, maar de bal stuitte achter de lijn weer het veld in. Iedereen ging uit van de goal behalve de scheidsrechter, die het geen goal vond tot ontzetting van heel SPW. In de lange extra tijd kon het murw gebeukte SPW geen vuist meer maken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen bekert verder na zege op Alteveer

Gasselternijveen heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker dankzij een 3-1 ...

Topper tussen Gieten en Raptim zonder winnaar

Op een nat en moeilijk bespeelbaar veld hebben Gieten en Raptim vanmiddag met 1-1 ...

Ter Apel ’96 speelt opnieuw gelijk

Waar Ter Apel ’96 vorige week verdienstelijk gelijk speelde tegen koploper Stadskanaal, werden er ...