Gieterveen is Gasselternijveen opnieuw de baas in derby

Gieterveen won opnieuw de derby van Gasselternijveen en hoefde weer geen tegentreffer te incasseren.

Met een dikke overwinning op buurdorp Gasselternijveen heeft Gieterveen voor de tweede keer dit seizoen de roodhemden verslagen en heeft zich daarmee sterker in de middenmoot van de 4e Klasse D gevestigd.  Voor Gasselternijveen lijkt na de nederlaag in Gieterveen het seizoen er wel op te zitten. Tijdens het rustsignaal stond de brilstand nog op het scorebord, maar in de tweede helft wist de thuisploeg maar liefst vier keer te scoren en heeft het in de tweeluik met Gasselternijveen dus nog geen doelpunt hoeven incasseren.

Gasselternijveen begon met meer beleving en een andere strijdwijze aan de wedstrijd dan in de vorige editie. Het zette meer druk op de laatste linie van de Gieterveners en deden deze keer in de strijd op het middenveld niet onder voor de groenhemden. In het eerste half uur waren de duels vaak hard en dit kwam het spel van beide teams niet ten goede.

Grootste kansen Gasselternijveen

De grootste kansen waren voor de bezoekers, waar met name Niek Poppinga de openingstreffer op zijn slof had. Een goede ingreep van Lugtenborg liet de score op 0-0 staan. Vlak daarvoor had Bert Kupers met een uiterste sliding de Nieveenster spitsen al van het scoren af gehouden. De kansen van Gieterveen leken wat beter uitgespeeld, maar waren niet heel dreigend. De voorwaartsen waren wat onrustig in de laatste fase en lieten daarmee een paar goede mogelijkheden ongewis. De aardigste kans was voor Bakker, die een voorzet bij de eerste paal op de vuisten van Pieterman kopte.

Ban gebroken

De tweede helft begon voorspoedig voor de thuisclub. Nijhuis kwam gelijk goed door over de linkerzijde, maar zijn scherpe voorzet werd niet ingetikt. Tien minuten na rust was het ineens wel raak. Zowel Buiter als Kunst gingen onder de lange bal van Caspers door, waarna Bob Oeben de bal in de korte hoek onder Pieterman door schoot. Hierna was de ban gebroken bij de bezoekers. Het duurde niet lang voordat Oeben zijn tweede goal kon scoren. Deze keer was Bakker zijn directe tegenstander de baas en legde hij de bal panklaar voor Oeben, die daarmee zijn tweede van de middag kon maken.

Eenrichtingsverkeer

In de tussentijd had Koomans na een weergaloze solo vanaf eigen helft nog de aansluitingstreffer kunnen maken, maar op het moment dat hij schoot stuitte de bal net iets op van zijn voet. Hierna was het eenrichtingsverkeer voor de thuisploeg. Het creëerde een handvol kansen, waaruit alleen Bakker nog scoorde uit een voorzet van invaller Drent. In de slotfase zette de andere invaller Ramcharan de einduitslag op het scorebord, nadat hij Kunst op snelheid geklopt had en Pieterman met een fraaie stift verschalkte.