De Treffer ’16 start met G-voetbal

Bij de Treffer ’16 starten ze binnenkort met G-voetbal, een mooi initiatief.

Al 2 jaar lag er bij de Treffer’16 uit 2e Exloërmond een idee op de plank: G-voetbal. Al vanaf het moment dat de vereniging is opgericht is het idee ontstaan om ook de mensen met een beperking te laten genieten van de voetbalsport. Dat komt mede omdat er in het dorp ook enkele woonvormen voor mensen met een beperking zijn. 

Door de vele gebeurtenissen is dat erbij gebleven. Tot het moment dat er iemand binnen de vereniging was die er tijd voor vrij heeft gemaakt en het plan weer opgepakt heeft. Achter de schermen is er heel hard gewerkt om dit idee te bewerkstelligen. De Treffer is dan ook blij dat het idee gerealiseerd wordt. “Wij als vereniging willen graag een grotere maatschappelijke rol spelen, dat hebben we vanaf het moment dat de Treffer’16 ontstaan is al gezegd. Wij vinden dat ieder mens in de maatschappij moet kunnen sporten en daar hoort voetbal ook bij.”

Positiviteit

“Doordat er nu een tijdelijk onderkomen gerealiseerd gaat worden heeft de vereniging weer een hoop positiviteit in het vooruitzicht en vonden we dat dit het moment was om het G-voetbal ook weer op te pakken.” Er zijn al een 3-tal personen die deze doelgroep gaan begeleiden en de beginselen van het voetbal willen bijbrengen. In de komende weken begint De Treffer met de trainingen waar vooral plezier hoog in het vaandel staat.

Veel animo

“We hadden niet verwacht dat er in en rondom ons dorp zoveel animo zou zijn en zijn hier dan ook erg trots op!” Volgens de club is er echt een tekort aan aanbod voor deze groep mensen. De aanmeldingen vanuit de regio lopen binnen en de Treffer’16 hoopt na verloop van tijd ook wedstrijden of vriendschappelijke toernooien te kunnen gaan spelen. De Treffer stelt vooral voorop dat het plezier belangrijk is. “Het is voor nu vooral belangrijk dat de spelers elkaar leren kennen en vooral plezier hebben. Na verloop van tijd gaan we kijken wie er competitief genoeg is om een wedstrijd te spelen.”

Contact

Mocht je ook iemand in je omgeving hebben die prima past binnen een G-team? Of wil je graag meer informatie over deze tak van sport? Dat kan telefonisch via 06-21357278 of stuur een email naar g-voetbal@vvdetreffer16.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gezocht: toernooideelnemers

Voetbalvereniging Musselkanaal organiseert in 2016 voor de vijfde keer het Batse Jeugdvoetbaltoernooi. Voor het toernooi is ...

FC Kanaalstreek Eredivisietoto

Doe mee aan de FC Kanaalstreek Eredivisietoto en speel mee om de prijzen.