Voorbeschouwing speelronde 19 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 19 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Borger – MSC

Een echte degradatiekraker in de zaterdag 4e klasse E. De hekkensluiter neemt het op tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst. Voor Borger een ‘must win’, omdat het bij elk ander resultaat zo goed als zeker op degradatie afstevent. Het onderlinge verschil tussen beide elftallen is vier punten, een gat dat te overbruggen valt voor de groenhemden. Bij winst is het verschil immers nog maar één punt. Met dan nog drie wedstrijden te gaan lijkt er dan nog van alles mogelijk. Ook gezien het resterende programma voor beide teams, waarbij MSC op papier een zwaarder programma heeft. Maar dat alles telt niet als Borger niet weet te winnen van MSC. De vorige ontmoeting ging met 4-1 verloren dus ook ten opzichte van die wedstrijd heeft Borger nog wat goed te maken. Een cruciaal dus voor Borger, dat hoe dan ook zaterdag de laatste strohalm zal moeten grijpen.

CSVC – SJS

Een topper in de zaterdag 4e klasse E tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. CSVC strijd nog om het kampioenschap met Vitesse ’63, SJS strijd met SCN om een plek in de nacompetitie. Grote belangen voor beide ploegen aanstaande zaterdag, die allebei eigenlijk moeten winnen. Dat kan wel eens een open en boeiende wedstrijd opleveren gezien beiden niks hebben aan een gelijkspelletje. CSVC moet nog een punt zien goed te maken op Vitesse, terwijl SJS de voorsprong van twee punten op SCN in stand zal willen houden. De vorige ontmoeting eindigde in een 0-3 overwinning voor de Coevordenaren, maar de Knoalsters hebben na de winterstop een ander gezicht laten zien. Het kan dan ook wel eens een boeiend duel worden, waarbij de vraag is wie deze middag de beste zaken gaat doen.

Mussel – VVAK

De kampioenswedstrijd voor Mussel, dat zaterdag bij een gelijkspel of overwinning  kampioen is van de zaterdag 5e klasse F. Een niet meer dan terechte kampioen, gezien de Mussel tot nu toe dertien van de veertien wedstrijden wist te winnen.  Naaste belager VCG staat op een achterstand van negen punten, wat nog maar aangeeft dat Mussel er dit seizoen met kop en schouders bovenuit steekt. Toch heeft Mussel geen gemakkelijke tegenstander om kampioen tegen te worden. VVAK staat derde op de ranglijst en is nog volop in de race voor nacompetitie. De Mussel zal het kampioenschap dan ook zeker niet cadeau gaan krijgen van VVAK. Dat Mussel kampioen gaat worden staat wel vast, maar de grote vraag is of het aanstaande zaterdag al zo ver komt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E.

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E.

Valthermond morele winnaar tegen Nieuw Buinen

Valthermond en Nieuw Buinen hielden elkaar in evenwicht in deze bekerwedstrijd.