René Folkers: “Mussel wordt zaterdag kampioen!”

Mussel-doelman Rene Folkers gaat er vanuit dat zijn elftal zaterdag kampioen gaat worden.

Het is niet zozeer de vraag óf Mussel kampioen wordt in de vijfde klasse F, maar vooral de vraag wanneer dit gaat gebeuren. De eerste mogelijkheid hiervoor dient zich aanstaande zaterdag aan tegen VVAK, nummer drie op de ranglijst. Doelman René Folkers verwacht dat Mussel de klus direct zal klaren.

Toe aan de vierde klasse

De kenners bestempelden Mussel meteen als titelkandidaat en de roodhemden lijken die belofte dus te gaan inlossen. Volgens Folkers is de samenstelling van de selectie één van de ingrediënten voor het huidige succes en hij hoopt dat dit in de vierde klasse zo blijft. ‘’Ik denk dat we er zo goed voor staan, omdat we op elke positie concurrentie hebben. Daardoor word er iedere week gestreden om een plekje in de basis en hebben we automatisch ook een gretige ‘bank’. Na drie jaar in de vijfde klasse te hebben gebivakkeerd, zijn we wel weer toe aan de vierde klasse. Volgens mij horen we daar ook thuis. Volgend seizoen willen we ervoor zorgen dat we er in blijven. Als relatief kleine vereniging moet je hopen dat de selectie grotendeels fit blijft, maar we hebben er in ieder geval zin in. Ook omdat er mooie teams uit de regio in zullen zitten.’’

Voldoende progressie

Op de lange termijn is Folkers niet van plan om met Mussel weer in de vijfde klasse terecht te komen. Hij heeft er vertrouwen in dat dit niet gaat gebeuren, aangezien er nog veel ‘rek’ in zit bij Mussel. ‘’Voor de komende jaren zit er nog voldoende progressie in dit elftal. De helft van het team is nog geen twintig jaar. Wel is het maar weer afwachten of we – jaar in, jaar uit – drie elftallen op de been kunnen houden. Wat we nu voor ogen hebben is om een stabiele vierdeklasser te worden.’’

Muur van de Kanaalstreek

Een statistiek die uit het oog springt met betrekking tot de ‘SV’ is het geringe aantal tegendoelpunten. Vooral voor een keeper natuurlijk een mooie bijkomstigheid en Folkers koppelt er meteen nog maar een doelstelling aan vast. ‘’Door de goede communicatie met de verdediging hebben we nog maar elf goals geïncasseerd in 14 wedstrijden. Hopelijk kunnen we dat vasthouden in de laatste vier speelrondes. Dan kunnen we ons ‘Muur van de kanaalstreek’ noemen!’’

Voor de vlag uit kan zal Mussel dus eerst VVAK van zich moeten afschudden. Op het eigen sportpark ‘De Slenk’ is een puntje genoeg, maar daar neemt de goalie geen genoegen mee. ‘’Ondanks het feit dat ook zij in een goede vorm verkeren, denk ik dat we de titel binnenslepen met een 2-0 overwinning.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Zware dobber voor Gasselternijveen tegen GKC

Met de wedstrijd tussen Gasselternijveen en GKC staat er in de eerste speelronde van ...

Edwin Drenth weet weer hoe scoren voelt

Heel Valthermond hield de adem in toen Edwin Drenth op 8 juli een verontrustend ...