Borger heeft nog kans om degradatie te ontlopen dankzij een cruciale overwinning op MSC.

Foto Andries Middelbos, Melvin Ottens kopt Borger op een 1-0 voorsprong.

Borger leeft! Die conclusie mochten de bewoners van de Hunebedhoofdstad afgelopen zaterdag trekken. SV Borger won na negentig minuten ploeteren met 1-0 van MSC, dé concurrent in de strijd tegen directe degradatie. De groenhemden blijven weliswaar drager van de rode lantaarn, maar zijn de Meppelers nu tot op één punt genaderd. Een punt dat ergens de komende drie zinderende zaterdagen ingehaald zal moeten worden. Lukt dat? Dan gaat de ploeg van hoofdtrainer Arne Joling de nacompetitie in. Lukt het niet, dan wacht het spookbeeld van de vijfde klasse.

Ploeteren

Vooraf was het verschil tussen beide opponenten vier punten, in het nadeel van het thuisspelende Borger. Voor de gastheren was de opdracht dus eenvoudig. Alleen winst zou de hoop om te overleven in de vierde klasse levend houden. Elk ander resultaat zou betekenen dat de club met anderhalf been in de gevreesde vijfde klasse zou staan. Wie dacht dat deze wetenschap zou leiden tot een stormachtig begin van de thuisclub kwam bedrogen uit. Ook deze week zakten de groenwitten in, om na het veroveren van de bal te kunnen profiteren van de gecreëerde ruimte. Een nobel streven, maar dan moet de passing wel goed verzorgd zijn. Daaraan ontbrak het nu juist vrijwel vijfenveertig minuten lang. Het was ontzettend slordig wat Borger liet zien. De spaarzame kansjes waren op de vingers van één hand te tellen. De gasten brachten het er nog minder van af. Slechts één kopkans kon voor hen genoteerd worden. Voor het overige was het ploeteren geblazen. Met veel goede wil, dat wel!

Goal en rood voor Ottens

Het tweede bedrijf begon iets verzorgder, al was het nog steeds meer spannend dan goed. Er werd nu wel gescoord! Melvin Ottens knikte namens Borger in de 53e minuut een afgemeten hoekschop van Björn Everts feilloos binnen. Een mooie opsteker voor de hekkensluiter. Deze werd korte tijd later gevolgd door een domper. De  doelpuntenmaker mocht, tot zijn grote frustratie, na ontvangst van zijn tweede gele kaart met rood vertrekken. Op het spelbeeld had het niet veel invloed. De tien Borgernaren bleven de beter voetballende ploeg. Met iets meer scherpte had het de wedstrijd zelfs vanuit ondertal al vroegtijdig kunnen beslissen. Zoals vaker dit jaar liet men dit na, waardoor MSC in de wedstrijd bleef en zelfs in de derde minuut van de blessuretijd de kans op de gelijkmaker kreeg. Borger doelman Edwin Haandrikman keerde echter deze inzet. Luttele seconden later klonk het eindsignaal. Eindstand 1-0.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Broodnodige punten voor Mussel

Om uitzicht te houden op de nacompetitie, moest SV Mussel thuis winnen van Erica’86. ...

Solide EEC heeft geen kind aan GKC

EEC heeft op het sportpark Hoogte der Heide in Gasselte een eclatante 6-0 overwinning ...

Titan wint ruim van Bargeres

Titan is ook na vier wedstrijden nog ongeslagen en won zondag van Bargeres