Mussel nog geen kampioen na nederlaag tegen VVAK

Mussel zal het kampioensfeest met minimaal een week moeten uitstellen.

Het is Mussel zaterdag niet gelukt om het kampioenschap van de 5e klasse F binnen te halen. Op het eigen sportpark De Slenk ging het met 0-2 onderuit tegen VVAK. De Mussel had minimaal een punt nodig om kampioen te worden, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus van de bezoekers.

Mussel had aan een punt voldoende om kampioen te worden, maar trof in VVAK wel een lastige tegenstander. De gasten waren nog in de race voor nacompetitievoetbal en hadden dus ook baat bij een goed resultaat. Beide elftallen kwamen in de eerste helft niet tot scoren, in een wedstrijd waar de kansen spaarzaam waren.

Zo ook in de tweede helft, waar ook lange tijd niet werd gescoord. De wedstrijd leek dan ook op 0-0 af te stevenen, maar vijf minuten voor tijd kreeg de thuisclub een flinke domper te verwerken. Peter van de Vegt scoorde de 0-1 voor de gasten. Mussel moest daarna een alles of niets offensief eruit gooien, maar kreeg in de blessuretijd ook nog de 0-2 om de oren. Zo ging het kampioensfeest niet door en kan Mussel nu volgende week bij FC Assen kampioen worden.