Gieterveen bindt ook Wedde aan de zegekar

Gieterveen boekte een mooie overwinning op Wedde.

Gieterveen steekt in een uitstekende flow en heeft van de 31 punten totaal al 24 in 2019 behaald. Gisteren werd ook Wedde aan de zegereeks toegevoegd met een 4-2 overwinning.

Overrompelend

Met name in het eerste half uur speelde de thuisclub wervelend en overrompelde het tegenstander Wedde volledig. De bezoekers kregen eigenlijk geen poot aan de grond en hadden na een dikke twintig minuten al drie tegengoals moeten incasseren. De eerste goal kwam op naam van Bakker, die na een goede pass van Drent keeper Kip wist te verslaan. Niet veel later verdubbelde Kupers de score met een opmerkelijke goal. In de omschakeling werd Kupers over de rechterflank weggestuurd, waarna hij door geen enkele verdediger werd gehinderd. Hij liep in zijn eentje af op Kip, bleef ijzig kalm en schoot uiteindelijk op een halve meter van de achterlijn de bal tegen het net. De derde goal kwam wederom op naam van Bakker die nu een voorzet van Smit knap bij de eerste paal af wist te werken. In het restant van de eerste helft had de thuisploeg de score nog makkelijk kunnen uitbreiden, maar van der Veen had geen kracht meer na een korte dribbel en Kip had een magnifieke antwoord op een uithaal van afstand van Drent.

Aansluitingstreffer

Na de rust speelde Wedde iets beter en was de thuisclub iets minder overheersend. De eerste kans was nog wel voor de thuisclub, maar wederom wist Kip op een prachtige wijze een inzet van Drent uit het doel te werken. Na een kleine tien minuten wist Wedde de aansluitingstreffer te maken. Gieterveen leek er in eerste instantie erg gevaarlijk uit te komen, maar van der Veen verspeelde op een cruciaal moment de bal. In de omschakeling werd met één lange bal Brian Kuiper weggestuurd, die Lugtenborg omspeelde en aantekende voor de 3-1.

Voor de stand op de ranglijst spelen

Gelukkig voor de thuisploeg werd het verschil hierna al snel weer drie, doordat Ramcharan alleen op Kip af kon lopen na een scherpe pass van Bakker. In de fase hierop hadden Nijhuis, Drent en Caspers allen nog grote kansen om te scoren maar bleef de marge op drie staan. Een tien minuten voortijd scoorde Wedde zelfs nog zijn tweede goal. Klarenbeek schoot van een meter of 20 de bal prachtig in de verre kruising. Hiermee zette hij de eindstand op het scorebord en lijken beide teams voor dit seizoen hooguit voor de stand op de ranglijst te spelen.