Musselkanaal vergeet zichzelf te belonen tegen koploper WKE ’16

Er had meer ingezeten voor Musselkanaal, dat een hele zure nederlaag leed tegen koploper WKE ’16.

Foto Andries Middelbos, Aron Berends (links) is zijn tegenstander te snel af en scoorde zondag ook de 1-0 namens Musselkanaal.

Wat een tegenstellingen na afloop van de wedstrijd Musselkanaal – WKE’16. Kwade en teleurgestelde gezichten bij de thuisclub omdat hun club ver in blessuretijd een zeker lijkend punt uit handen gaf. Vrolijke en opgeluchte gezichten bij de gasten. Waar waarschijnlijk bij WKE’16 ook niemand meer op had gerekend gebeurde toch. In echt de laatste seconden van de wedstrijd schoot Musselkanaal heel ongelukkig de bal in eigen doel en deze 2-3 leidde tot uitzinnige vreugde bij WKE’16.

Al in de allereerste competitiewedstrijd van dit seizoen wist Musselkanaal in Emmen WKE’16 met 2-1 te verslaan. Gezien de prima resultaten van de gasten de laatste weken maakte de thuisclub zich weinig illusies om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Maar wanneer Musselkanaal vandaag voor de tweede keer had gewonnen van WKE’16 zou dat wederom verdiend zijn geweest. Gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd was Musselkanaal WKE’16 duidelijk de baas. Twee keer een lange blessuretijd nekte de thuisclub. Maar eigenlijk had het team van Wessel Woortman na vijfenveertig minuten al op een ruime voorsprong moeten staan maar in plaats daarvan stond WKE’16 met 2-1 voor.

Rode kaart

Toen Manuel Kallenkoot na zes minuten in de tweede helft na zijn tweede geel mocht vertrekken leek de thuisclub op rozen te zitten. Ook al omdat het een minuut later gelijk werd. Maar zoals zo vaak gebeurt kan een team met tien spelers meer dan met elf. WKE’16 was vanaf dat moment zeker niet de mindere en een boeiend voetbalgevecht ontspon zich. Beide teams kregen mogelijkheden maar het duurde tot de zesde minuut van de blessuretijd toen WKE’16 toch nog de winnende wist te maken.

Te veel blessuretijd

Al na zeven minuten was het raak voor de thuisclub. Musselkanaal mocht een vrije trap nemen en het was Aron Berends die 1-0 op het scorebord bracht. Na een kwartier kwam WKE’16 op gelijke hoogte. Henk Bakker kreeg iets te veel ruimte aan de linkerkant en gaf een perfecte voorzet op Ferdy Poelman. Volkomen vrijstaand kopte deze raak. Vanaf dat moment was er eigenlijk maar een ploeg meer die voetbalde en dat was Musselkanaal. Het kreeg een paar geweldige kansen maar Rolf Kayser en Bjorn Banus wisten het net niet te vinden. Keeper Wim Kok redde fraai na een kans van Kayser en even later was het wederom Kok die heel stijlvol een vrije trap van Berends pakte. Dat het bij WKE’16 niet naar behoren liep bleek uit de gele kaarten die Kallenkoot, Poelman en Lorenzo Hindriks ontvingen van scheidsrechter Van der Singel uit Drachten. WKE’16 kreeg een prima mogelijkheid via Bakker maar deze schoot net naast. In de veel te lange blessuretijd van de eerste helft was het opnieuw Bakker die de bal voorgaf en uiteindelijk was het Harold Wolters die het beslissende zetje gaf. Op de vraag in de pauze aan de scheidsrechter waarom hij zo lang liet doorspelen kwam een merkwaardig antwoord. ”Ik heb een nieuwe horloge en weet nog niet precies hoe die werkt. Ik heb toen maar het scorebord aangehouden”, alleen wat de scheidsrechter niet wist was dat deze pas na zeven minuten was ingeschakeld, bij de 1-0 voorsprong!!!

Gelijkmaker

Zes minuten na de thee mocht Kallenkoot na wederom opmerkingen aan de leiding met twee keer geel vertrekken. Nog geen minuut later was het gelijk. Een corner van Robin Gerlach werd weg gestompt door Kok, precies in de voeten van Kayser en deze plaatste de bal fraai in de hoek, 2-2. In de loop van de tweede helft wisselde trainer Meertens van WKE’16 drie keer en geleidelijk kregen de gasten ook een licht overwicht. De mooiste kansen waren echter voor de thuisclub maar Kayser en Banus moesten weer hun meerdere in Kok erkennen. Berends ging er nog een keer langs en zag zijn schot voor een leeg doel langs gaan. Drie minuten voor het einde leek een fout bij WKE’16 de thuisclub dan toch de leiding te bezorgen maar de verder prima spelende Banus zag zijn inzet op de voeten van Kok eindigen. Wederom trok de scheidsrechter ruim bemeten blessuretijd toe.

Botte pech

In de laatste minuut mocht WKE’16 een vrije trap nemen. De bal werd hoog voor het Musselkanaal doel geplaatst, wat volgde was een ongekende scrimmage. Meerdere malen werd de bal ingeschoten maar steeds zat er een Musselkanaal been tussen. Toen Musselkanaal dan eindelijk balbezit had en de bal wilde wegschieten schoten ze tegen een eigen speler aan en via de binnenkant paal rolde de bal over de doellijn. Uitzinnige taferelen bij de gasten en bij Musselkanaal stond het ongeloof op de gezichten, eindstand: 2-3.

Foto’s Andries Middelbos: Musselkanaal – WKE ’16

https://www.facebook.com/andries.middelbos.5

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan verliest nipt van KSC

Titan verloor op bezoek bij KSC en verloor daardoor definitief de aansluiting met de ...

Stadskanaal wint matige wedstrijd van Twedo

Voor Stadskanaal stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Twedo op het programma. Na het verlies ...

Spelhervattingen doen Musselkanaal de das om

Na de zege van vorige week op Twedo wachtte Musselkanaal de zware uitwedstrijd tegen ...