EEC laat geen spaan heel van Buinerveen

EEC walste donderdagavond over Buinerveen heen en maakte een half dozijn aan doelpunten.

Foto Andries Middelbos, Dennis Middeljans (Buinerveen) schermt de bal af van Julian Addink (EEC)

EEC heeft de streekderby tegen Buinerveen met overtuigende cijfers gewonnen. Op sportpark ‘De Dillen’ was de thuisploeg deze donderdagavond duidelijk een maatje te groot voor de gasten. Het werd na een 3-0 ruststand uiteindelijk 6-0 voor EEC, dat aan een goede serie bezig is onder interim-trainer Jans Spiegelaar.

Niet in de problemen

De thuisploeg kwam nauwelijks in de problemen tegen Buinerveen, dat een hele moeizame tweede seizoenshelft kent en inmiddels ver op de ranglijst is afgezakt. Al na tien minuten spelen genoot EEC van een comfortabele 2-0 voorsprong. Pascal Slagter zag de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot de bal fantastisch binnen. Mark Wanders verdubbelde de score door een afgemeten bal van doelman Jasper Lubbers beheerst binnen te schuiven. Wanders stond zelf aan de basis van de 3-0, die uit een heuse scrimmage de bal wist breed te leggen op Ferdie Ottens. De vrijstaande Ottens kon simpel binnen tikken en bepaalde daarmee de ruststand op 3-0.

Hoge uitslag

Ook in de tweede helft had Buinerveen weinig in de melk te brokkelen en liep EEC al snel uit naar 4-0 via Remco Huizing. Slechts eenmaal werden de gasten echt gevaarlijk, maar doelman Lubbers plukte de bal uit de kruising. Voor EEC  was de koek nog niet op, dat nog op zoek ging naar een hogere uitslag. Wanders maakte er met een fraaie volley 5-0 van na een uittrap van Lubbers. Het slotakkoord was voor Huizing, die attent was na een schot op de paal van Jan Peter Hogenboom. Huizing tikte de bal in de rebound feilloos binnen, waarmee de eindstand van 6-0 werd bereikt.

Foto’s Andries Middelbos: EEC – Buinerveen: