Nick Haandrikman: “Buinen heeft wat goed te maken tegen Buinerveen.”

Zondag staat de burenderby Buinen – Buinerveen weer op het programma, Nick Haandrikman verwacht dat Buinen dit keer aan het langste eind trekt.

Zondag staat voor Buinen en Buinerveen weer de wedstrijd van het jaar op het programma. Slechts iets meer dan 3 kilometer scheiden beide sportparken van elkaar. Haast dichterbij kan een echte burenderby niet zijn. De eerste ontmoeting van dit seizoen was een prooi voor Buinerveen, maar Nick Haandrikman weet het zeker dat de tweede ontmoeting een prooi voor Buinen gaat worden.

Buinen presteert aanzienlijk beter in de tweede seizoenshelft dan in de eerste seizoenhelft, terwijl dat bij Buinerveen andersom het geval is. Inmiddels hebben de Buunerberen dan ook een lichte voorsprong van twee punten op de buurman. Tevens lonkt bij een overwinning ook nog het linkerrijtje voor Buinen. Haandrikman heeft wel een verklaring voor de betere prestaties. “Naarmate het seizoen vorderde is het beter gaan lopen en knokken we echt voor elkaar om de punten binnen te halen. Dat gaat ook nog eens gepaard met goed voetbal en we scoren makkelijker, dat was vooral vaak het grote manco bij ons.”

Stap naar de vierde klasse

De geelzwarten lijken dan ook wat te laat op stoom gekomen om echt om de prijzen mee te doen en dat vindt ook Haandrikman wel jammer. Al ziet hij wel kansen voor de komende jaren. “De kans was zeker aanwezig, dus het is wel jammer dat we dit seizoen nog niet om de prijzen meedoen. Ik denk ook dat het zeker niet te hoog gegrepen is, want we stonden er best goed voor. Alleen hebben we een aantal wedstrijden onnodig verloren.” De verdediger denkt dan ook dat zijn club in de komende jaren wel een stapje kan gaan maken. “Die kans acht ik wel groot, dat we binnen een paar jaar na de vierde klasse gaan. Dat is ook iets wat wij zeker willen bereiken met dit team.

Goed te maken

Zondag wacht de confrontatie met buurman Buinerveen, een wedstrijd die gewonnen moet worden. Haandrikman vindt ook dat zijn elftal wat goed te maken heeft na de nederlaag van vorige keer. “De laatst keer hebben we onnodig verloren, dus wij hebben zeker wat goed te maken.” Dat Buinerveen minder draait hoeft niet te betekenen dat Buinen nu zo maar gaat winnen volgens Haandrikman. Al gaat de Buiner-speler er wel vanuit dat de drie punten dit keer gewoon in Buinen blijven. “Daar kijken we niet naar, we kijken alleen naar onze eigen kwaliteiten. We moeten er met zijn allen hard voor werken en dan ben ik ervan overtuigd dat de drie punten in Buinen blijven. Het wordt een fysieke, maar leuke derby die eindigt in een 3-1 overwinning voor Buinen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger pakt punt: hattrick voor Luuk Kenter

Borger en Amicitia VMC hebben de punten gedeeld. In een doelpuntrijk duel leken de ...