Voorbeschouwing speelronde 24 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 24 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Valthermond – Rolder Boys

Een mooi affiche in de zondag 2e klasse L tussen twee ploegen die nog volop strijden voor een ticket in de nacompetitie. Wat dat betreft staat Rolder Boys er beter voor op plek drie, terwijl Valthermond momenteel de zesde plaats in neemt. Maar de verschillen zijn uiterst klein, want de achterstand bedraagt slechts vier punten. Er ligt dus nog een kans voor de Mondkers om nacompetitie te halen, maar dan lijken er geen punten meer gemorst mogen worden. Zondag wacht dan ook een mooie test met Rolder Boys, dat in de tweede seizoenshelft een uitstekende indruk maakt. De goede serie heeft er toe geleid dat de ploeg uit Rolde naar de derde plaats klom en er dus goed voor staat. De eerste ontmoeting eindige in een 2-2 gelijkspel dus zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Valthermond zal nu echter niks kopen voor een gelijkspel en zal moeten winnen. De inzet is aanstaande zondag duidelijk op sportpark ‘De Meent’ in Valthermond.

SPW – Sellingen

Een Kanaalstreekderby in de zondag 4e klasse D tussen SPW en Sellingen. Een derby waar voor beide elftallen nog de nodige belangen op het spel staan. Zo vecht SPW tegen degradatie en wil Sellingen zich plaatsen voor de nacompetitie. Daar zijn de Sellingers hard naar op weg, die de laatste tijd in een uitstekende vorm verkeren. Inmiddels heeft dat geleid tot de tweede plaats op de ranglijst en ook staat Sellingen bovenaan in de derde periode. Wat dat betreftt lijkt de nacompetitie slechts nog een kwestie van tijd voor de Sellingers. Ook SPW heeft grote kans op nacompetitie, maar dan tegen degradatie. Het is erg spannend onderin 4D, waar Amboina de hekkensluiter is met 14 punten en SPW met 16 en Bareveld met 17 er net boven staan. Rechtstreekse degradatie kan dus ook nog voor SPW, dat een zege goed kan gebruiken. Het is echter de vraag of de Knoalsters het in bloedvorm verkerende Sellingen kan stoppen.

Buinen – Buinerveen

Zondag staat voor Buinen en Buinerveen weer de wedstrijd van het jaar op het programma. Slechts iets meer dan 3 kilometer scheiden beide sportparken van elkaar. Haast dichterbij kan een echte burenderby niet zijn. De eerste ontmoeting van dit seizoen was een prooi voor Buinerveen. In die eerste seizoenshelft presteerde Buinerveen ook een stuk beter dan in de tweede seizoenshelft. Bij Buinen is dat echter andersom het geval en inmiddels is Buinen de buurman voorbij gestoken op de ranglijst. Het verschil is echter maar twee punten dus dat gat valt nog te overbruggen voor Buinerveen. Beiden spelen niet meer om de prijzen, maar natuurlijk wel om de spreekwoordelijke eer. Geen van beide teams zal deze wedstrijd willen verliezen, dus kan er een mooie strijdlustige derby verwacht worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stand zondag 2e klasse L

Overzicht van de stand van de zondag 2e klasse L.

Stand zondag 2e klasse L

Overzicht van de stand van de zondag 2e klasse L.

De Oefencampagne 2019/2020

Overzicht van de oefenwedstrijden die tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden gespeeld.