Borger niet meer hekkensluiter na remise tegen SVBO

Borger pakte weer een belangrijk punt en is eindelijk van de laatste plaats af.

Foto Andries Middelbos, Matthijs Brink probeert voor SVBO-doelman Frank Pijpker te komen om de bal binnen te knikken.

Op 22 september 2018 werd de eerste speelronde in de 4e Klasse E gespeeld. SV Borger verloor kansloos met 4-0 bij CSVC en bezette daarmee de laatste plaats. Pas afgelopen zaterdag, na afloop van de 20ste wedstrijd, konden de groenhemden eindelijk voor minimaal een week afstand nemen van deze plek. De mannen van hoofdtrainer Arne Joling verspeelden weliswaar in de ultieme slotfase een overwinning tegen SVBO, maar kregen goed nieuws uit Meppel, waar directe concurrent MSC verloor van SCN. De Meppelers en de Borgernaren hebben nu hetzelfde puntentotaal. Op basis van het doelsaldo bezet MSC echter de gehate directe degradatieplaats. Wat resteert zijn twee zinderende zaterdagen.

Schaarse mogelijkheden eerlijk verdeeld

Al na drie minuten spelen leek SVBO afgelopen zaterdag te gaan scoren. De voorzet was op maat, de kopbal resoluut, maar de reflex van Borger-doelman Edwin Haandrikman magistraal! Een paar minuten later was Borger op haar beurt dichtbij. A-junior (JO19) Gijs Roda controleerde een heerlijke dieptepass van Wiljan Vos perfect en stond plots oog in oog met SVBO-goalie Frank Pijpker. De inzet van de jongeling belandde tot teleurstelling van een ieder met een groenwit hart op de paal. Het eerste kwartier werd afgesloten met een onverwachte mogelijkheid voor de altijd loerende SVBO-aanvaller Nick Klingenberg. Hij struikelde onderweg naar de goal na dom balverlies aan Borgerzijde. Wat volgde was een eerste helft waarin de mogelijkheden schaars en eerlijk over beide zijden verdeeld werden. De beste kans viel kort voor rust, toen Roda nogmaals zijn meerdere moest erkennen in Pijpker. Ruststand 0-0.

Verdiende remise na late treffers

Ook in de tweede helft hielden de teams elkaar aardig in evenwicht. Weer was SVBO direct gevaarlijk. Tot twee keer toe zelfs! Een schot werd in de tweede minuut na rust ternauwernood geblokt en ook de daaruit voortgekomen hoekschop zorgde voor een hachelijke situatie voor het doel van Haandrikman. Borger kwam ermee weg en beet in het vervolg ook weer geregeld flink van zich af. De ‘jonkies’ uit de Hunebedhoofdstad leken conditioneel sterker dan de sluwe oude rotten van SVBO. Langzamerhand begon dit in het voordeel van de groenwitten te gaan werken. De beloning viel in de 83e minuut, toen Calvin Beijering knap de 0-1 binnenschoot. De echte vreugde was van korte duur. Vijf minuten later lag de 1-1 namelijk alweer achter Haandrikman. Natuurlijk was Klingenberg de doelpuntmaker. Hij had overigens geluk dat de vlag van de assistent-scheidsrechter naar beneden bleef. De tijd om nog iets aan de remise te doen was voor beide teams tekort. De 1-1 bleef staan en was ook eigenlijk wel verdiend. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV maat te klein voor SVBO

TEVV heeft de ongeslagen thuisstatus moeten prijs geven tegen de nieuwe koploper in de ...

Roy Supèr helpt NWVV naar winst

In een ware degradatiekraker heeft NWVV een goed resultaat geboekt. Door met 2-5 te ...

Titan als poulewinnaar naar halve finale, SC Stadskanaal uitgeschakeld

Titan heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, Stadskanaal ...