Buinen wint burenderby van Buinerveen met ruime cijfers

Buinen scoorde er lustig op los in de derby tegen Buinerveen.

Foto Andries Middelbos, Michiel Vedder (links) scoorde een hattrick namens Buinen in de derby tegen Buinerveen.

De burenderby tussen Buinen en Buinerveen is een eenvoudige prooi geworden voor de thuisploeg. Op sportpark de Woerd werd met name het verschil in de tweede helft gemaakt, waarin Buinen uiteindelijk naar een ruime 5-0 zege uitliep. Voor Buinerveen betekende het de tweede grote nederlaag in een paar dagen tijd, gezien het donderdag ook al met 6-0 onderuit ging bij EEC.

In de eerste helft wilde het nog niet echt vlotten met de doelpunten, maar kwam Buinen na een twintigtal minuten spelen wel op een 1-0 voorsprong via Michiel Vedder. De aanvoerder van Buinen werd de grote man in deze derby, want in de tweede helft bracht  Michiel Vedder de thuisploeg ook op 2-0. En even later kwam ook de 3-0 op naam van Michiel Vedder, die daarmee een hattrick achter zijn naam mocht noteren.

Daarmee was het nog niet gebeurd, want de Buunerberen gaven de zege in de slotfase nog wat meer glans. Eerst maakte Arno Huizing er 4-0 van, waarna het slotakkoord was weggelegd voor Lars van der Heide die de eindstand op 5-0 bepaalde. Door de zege nam Buinen wat verder afstand van Buinerveen op de ranglijst en lonkt er nog een plek in het linkerrijtje van de zondag 5e klasse E.

Foto’s Andries Middelbos: Buinen – Buinerveen