Musselkanaal ziet kostbare zege in slotfase in rook opgaan tegen TWEDO

Musselkanaal leek op weg naar de overwinning tegen TWEDO, maar de slotfase werd de Groenwitter opnieuw fataal.

Zowel TWEDO als Musselkanaal hadden de punten bitterhard nodig in de strijd om de nacompetitieplaatsen. Musselkanaal begon niet onaardig aan het duel en na negen minuten nam het een voorsprong door een treffer van Bjorn Banus. Musselkanaal bleef in de eerste helft ook de iets betere ploeg. In de tweede helft was de thuisclub een stuk fanatieker dan in de eerste helft maar het bleef tot de 90ste minuut 0-1. TWEDO zag een  minuut voor het einde keeper Rick Manting met rood vertrekken en moest met tien man verder. In blessuretijd mocht het vanaf links nog een vrije trap nemen. De bal werd prima voor het doel geschoten en Patrick Kuhl kopte de gelijkmaker fraai binnen. Musselkanaal bleef opnieuw met een fikse kater achter, ging vorige week tegen WKE een zeker punt in de laatste seconden verloren nu gaf men zelfs twee punten uit handen en de situatie op de ranglijst is er niet rooskleuriger op geworden.

Snel op voorsprong

TWEDO had op 17 maart de laatste punten binnengehaald en was danig op de ranglijst gezakt. Met twee punten achterstand op TWEDO begon Musselkanaal aan het duel. De ploegen ontliepen elkaar in de beginfase weinig. De eerste de beste kans voor Musselkanaal betekende gelijk de voorsprong. Rolf Kayser tikte de bal door op Banus en deze plaatste de bal met een boogje over de kansloze Manting: 0-1. Twee minuten later snelde Aron Berends er op rechts vandoor maar zijn voorzet kon net niet worden binnengekopt door Kayser. Musselkanaal bleef de iets betere ploeg echter zonder tot grote daden te komen. Tien minuten voor de pauze leken de gasten de voorsprong te vergroten toen Kayser Manting voorbij snelde maar iets te ver naar de zijkant werd verdreven. In plaats van de bal voor te geven probeerde Kayser het zelf maar dat mislukte. Een minuut later een vrije trap voor TWEDO. Robert Torenbosch plaatste zich achter de bal maar het schot werd uitstekend gekeerd door Noah Sahetapy. Uit de ontstane corner was er wederom gevaar voor het Musselkanaal doel maar TWEDO miste de bal maar net. Verder gebeurde er weinig meer in de eerste helft.

Enorme kater

Het eerste kansje na rust was ook weer voor de gasten maar Berends schoot de bal hoog over. Banus en Robin Gerlach kregen ook nog een mogelijkheid maar Manting redde beide keren. Het bleef meer spannend dan fraai maar TWEDO kreeg steeds meer de overhand. Torenbosch slalomde door de Musselkanaal-verdediging maar Sahetapy wist net op tijd redding te brengen. Een kwartier voor het einde weer een kans voor de thuisclub maar Sahetapy redde net op tijd. Vlak erna een mogelijkheid voor Kristian Tinge maar deze inzet ging net naast. Een minuut voor het einde leek Banus de beslissing te brengen voor Musselkanaal maar hij werd onderuit gehaald door Manting. Scheidsrechter Dorgelo toonde de TWEDO doelman de rode kaart en de thuisclub moest de blessuretijd met tien man verder. TWEDO gooide alles nog naar voren en ten kostte van een overtreding moest aanvoerder Gerwin Schmitz zijn fout goed maken. TWEDO slingerde de bal uit de toegekende vrije trap voor het doel en bij de verste paal kopte Patrick Kuhl volkomen vrijstaand de gelijkmaker tegen de touwen.  Het bleef 1-1 en zodoende bleef Musselkanaal met een enorme kater achter. In acht dagen tijd zag het drie zeker lijkende punten in blessuretijd in rook opgaan. Door dit gelijkspel zakte Musselkanaal naar de twaalfde plaats op de ranglijst. Deze twaalfde plaats betekent aan het einde van de competitie nacompetitievoetbal en met nog wedstrijden tegen Dalen thuis en EMMS uit zal het een hele klus worden om die te ontlopen.