Sellingen bleek uiteindelijk de sterkste in de derby tegen SPW.

SPW heeft de Kanaalstreekderby tegen Sellingen met ruime cijfers verloren. De eerste helft kon het goed meekomen met het hoger geklasseerde Sellingen en was de wedstrijd nog in evenwicht. In de tweede helft voerden de Sellingers de boventoon en dolf SPW uiteindelijk het onderspit: 1-5. Zo wachten er nog twee finales voor de Knoalsters om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

De 1e helft had SPW de bovenhand. Voetballend speelde het sterk, maar kon het geen verschil maken in de afronding. Sellingen  kon geen vuist maken en kreeg wat kansjes door slordigheden in de verdediging. Chris Reijke speelde te laconiek de bal richting Renze Poortinga en een speler van Sellingen ging er mee vandoor. Het was dat Geert Vonk op zijn post stond. Toch ging het net voor rust mis. Poortinga wou de bal terugspelen richting keeper Vonk maar speelde deze tekort, waardoor Rik Bos alleen op de keeper kon gaan, en hij faalde hierin niet. Toch kon Sellingen niet lang genieten van hun voorsprong. Het was Bram Poelman die in de 43e minuut alweer de 1-1 maakte. Een rasechte punter liet het net bollen. Zo gingen beide teams naar binnen voor de rust.

Sellingen bepaald het tempo

De tweede helft was net goed 30 seconden onderweg of Sellingen stond alweer voor. Weer was het Rik Bos die een niet scherpe SPW verdediging aftroefde en de 1-2 maakte. SPW had geen grip meer op de wedstrijd en Sellingen bepaalde het tempo. In de 57e minuut schoot Ben Bos een vrije bal van 40 meter over keeper Vonk heen. SPW ging hierna meer risico nemen en wisselde aanvallend. Het had ook een grote kans om de 2-3 te maken. Bram Poelman raakte de bal lekker vanaf twintig meter maar de bal schoof net langs de paal. De bal bleek te zijn aangeraakt en SPW kreeg hieruit een corner en er gingen veel man mee naar voren. Blijkbaar waren het er teveel want de bal werd afgeslagen en Sellingen was er razendsnel uit en hieruit kwam Machiel Buining alleen voor de keeper, waarbij ook Buining niet faalde. De wedstrijd was gespeeld en in de 83e minuut maakte Bjorn de Roo de 1-5. Een corner werd door de Roo in de kruising gekopt. Zo leed SPW een zware nederlaag maar had het geluk dat Wedde zijn plicht deed en won van Amboina.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Nieuw Buinen onderuit bij SVBO

Nieuw Buinen verloor van SVBO, maar zal er vooral volgende week moeten staan tegen ...

GKC vergeet te stunten in Valthe

GKC heeft de overwinning op buurman Gasselternijveen geen passend vervolg kunnen geven. Op bezoek ...

Sellingen schiet met scherp

Uiteraard waren de gekende namen Veerbeek en Bos terug te vinden op het scoreformulier, ...