Valthermond en Rolder Boys delen de buit

Valthermond kon een voorsprong niet vasthouden en schoot niet heel veel op met een gelijkspel.

Valthermond heeft het thuisduel met Rolder Boys met 2-2 gelijkgespeeld. Na een vroege 2-0 voorsprong, kwamen de gasten uiteindelijk toch nog weer terug tot 2-2. Met het punt schoot vooral Valthermond niet veel op in de strijd om een plek in de nacompetitie, dat de resterende twee wedstrijden zal moeten winnen en moeten hopen dat de andere concurrenten nog punten gaan verspelen.

Duimschroeven aandraaien

Valthermond was eigenlijk alleen gebaat bij een overwinning en daar leken de manschappen van Albert Koops zich goed van bewust. Vol energie werd Rolder Boys de duimschroeven aangedraaid. Al na twee minuten spelen strandde aanvoerder Alwin Braakman op doelman Jasper Kroon. Een tien minuten later was Kroon echter kansloos op opnieuw een inzet van Braakman. Valthermond bleef drukken en bouwde de voorsprong ook uit. Na een aanval via Erik Jan Veerbeek en Demy te Velde tikte Jesper de Graaf van dichtbij binnen. Hierna had de thuisploeg verder weg moeten lopen maar was men te slordig in de afwerking. Daar kreeg men op slag van rust de rekening voor gepresenteerd. Frank Suurd mocht randje zestien aanleggen voor een vrije trap en kegelde deze via de binnenkant van de paal binnen.

Kantelpunt

Dit bleek een kantelpunt in de wedstrijd te zijn, want na de thee gingen de Boys vol op jacht naar de gelijkmaker. Die viel dan ook al vrij vlot en wie anders dan Danny Hingstman was de maker. Rolder Boys bleef na de gelijkmaker de bovenliggende partij. Zo haalde Lars Baas nog een inzet van Sander Jansen van de lijn en zag invaller Lars Uineken in de slotfase zijn schot op de kruising uiteen spatten. Ook Valthermond had kans op de winnende treffer maar Demy te Velde mikte na een langlopende aanval naast. Zo bleef het uiteindelijk bij een 2-2 eindscore wat gezien het spelbeeld ook een terechte uitslag was.