Voorbeschouwing speelronde 21 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 21 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Borger – Angelslo

Sinds vorige week zaterdag is Borger na twintig speelrondes niet meer de hekkensluiter van de zaterdag 4e klasse E. Die plaats is overgedaan aan MSC, dat overigens wel net zoveel punten heeft als de groenhemden. Het verschil is slechts drie doelpunten in het voordeel van Borger. Uitermate spannend met nog twee speelrondes voor de boeg. De formatie uit de Hunebedhoofdstad zal met name aankomend weekeinde de beslissende slag willen slaan. Borger speelt thuis tegen Angelslo en MSC moet op bezoek bij titelkandidaat Vitesse ’63. Een lastige opgave voor MSC, waarvan Borger zeker van zal willen profiteren. Daarvoor zal er wel gewonnen moeten worden van Angelslo, dat zo goed als zeker is van nog een jaar 4e klasse voetbal.  Alleen Nieuw-Balinge zou daarvoor nog roet in het eten kunnen gooien, maar die kans is niet aannemelijk gezien het wedstrijdprogramma. Er liggen dus zeker kansen voor Borger om de laatste thuiswedstrijd te winnen, iets wat ook zal moeten gebeuren. Anders komt alles aan op de laatste wedstrijd en dat is de Kanaalstreekderby tegen SJS, dat nog in de race is voor nacompetitie.

Nieuw-Balinge – SJS

SJS is nog in de race voor de nacompetitie en dus zal er moeten gewonnen worden van Nieuw-Balinge. Zeker ook omdat concurrent SCN een voorsprong van een punt heeft en met SVBO thuis een niet al te zware tegenstander lijkt te treffen. Voor de Knoalsters zeker geen walk-over, ook omdat Nieuw-Balinge momenteel op een plek voor nacompetitievoetbal tegen degradatie staat. Die hebben nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen, maar dan zullen beide wedstrijden gewonnen moeten worden. SJS zal zaterdag dan ook flink aan de bak moeten wil het drie punten mee nemen uit Nieuw-Balinge. Wel kan het hoop en vertrouwen putten uit de gewonnen Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys. Wint SJS dan zal het ook op de slotdag nog een spannende Kanaalstreekderby spelen tegen Borger, wat nog vecht tegen degradatie.

VEV – NWVV

De laatste reguliere wedstrijd van het seizoen voor NWVV.  Maar het hoeft niet de laatste wedstrijd van NWVV te zijn dit seizoen. Als de Nieuw-Weerdingers namelijk weten te winnen, dan is winst van de tweede periodetitel een feit. Dat betekent een toetje in de vorm van nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Daar leek het in eerste instantie niet op uit te draaien voor NWVV, dat de laatste weken echter aan een uitstekende serie bezig is. Zo werd vorige week de belangrijke Kanaalstreekderby tegen SETA gewonnen en heeft NWVV nog altijd uitzicht op een prijsje. Voor tegenstander VEV uit Klazienaveen-Noord staat er niks meer op het spel. De eerste ontmoeting eindigde in een 5-1 zege voor NWVV, maar ook voor VEV is het de laatste wedstrijd van het seizoen. Die zal VEV niet graag willen verliezen, maar NWVV weet wat het te doen staat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse F.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B na speelronde 5.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B.