Voorbeschouwing speelronde 25 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 25 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Nieuw Buinen – SWZ Boso Sneek

Na 22 jaar in de eerste klasse, met drie keer een uitstap naar de hoofdklasse, kan zondag het doek vallen voor Nieuw Buinen. De oranjehemden staan in de komende twee speelrondes voor een loodzware opgave om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Zondag komt eerst nummer twee SWZ op bezoek, waarna een week later afgereisd moet worden naar nummer één VV Emmen. Zondag wacht dus eerst de nummer twee van de ranglijst, die moet winnen om in het spoor van Emmen te blijven of om op gelijke hoogte te komen. Het verschil is namelijk drie punten tussen beiden en voor Emmen wacht de lastige derby tegen SVBO. Nieuw Buinen staat momenteel laatste met een punt achterstand op GAVC en twee op Noordster. Het voorkomen van degradatie is nog mogelijk, maar er zal dan zondag gewonnen moeten worden. Bij een nederlaag en overwinningen van de concurrenten is het over en uit voor Nieuw Buinen. Het wordt hoe dan ook een zware opgave, maar een kat in het nauw kan vaak rare sprongen maken.

Germanicus – Valthermond

Wederom een belangrijke subtopper voor Valthermond. Zowel Germanicus als Valthermond hebben beide nog een kleine kans op de nacompetitie. De huidige nummer zes en zeven van de ranglijst zullen dan wel beiden hun laatste twee wedstrijden moeten winnen. Het onderlinge verschil is slechts één punt in het voordeel van Germanicus. Met in de wetenschap dat de nummers drie (Rolder Boys) en vier (Heerde) ook tegen elkaar spelen, zal in ieder geval de winnaar van deze wedstrijd goede zaken doen. Valthermond kan het gat nog overbruggen naar die belangrijke vierde plek, maar winst is dan absoluut noodzakelijk.  Geen uitgemaakte zaak, want de vorige ontmoeting eindigde in een 3-3 gelijkspel. En dat is iets waar beiden zondag helemaal niks aan hebben, dus er kan een open en boeiende wedstrijd verwacht worden.

Sellingen – Bareveld

Een wedstrijd tussen twee teams met verschillende belangen. Sellingen kan zich zondag bij een overwinning verzekeren van de nacompetitie, terwijl Bareveld knokt tegen degradatie. De Barevelders lijken zondag dan ook opnieuw voor een moeilijke opgave te staan. De Sellingers verkeren namelijk in een bloedvorm de laatste weken en rijgen de ene na de andere overwinning aan elkaar. Dat heeft inmiddels geleid tot de tweede plek op de ranglijst en de koppositie in de derde periode. Bij een overwinning is Sellingen in ieder geval verzekerd van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Bareveld moet op hopen op een stuntje en dat buurtgenoot Gasselternijveen haar sportieve plicht vervult tegen hekkensluiter Amboina.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Programma 2 november 2018

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vrijdag 2 november gespeeld worden.