Fel Musselkanaal verslaat hoogvlieger Dalen

Musselkanaal boekte een belangrijke zege tegen Dalen in de strijd om handhaving.

In het programmablad van Musselkanaal stond het al. Musselkanaal tegen Dalen was enorm belangrijk voor beide teams. Voor Musselkanaal in de strijd om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen en voor Dalen om zich voor de nacompetitie voor promotie te plaatsen. Dalen was vooraf de grote favoriet omdat het al negen wedstrijden op rij had gewonnen en Musselkanaal had de laatste twee wedstrijden toch een tikje opgelopen omdat het tegen WKE een punt en tegen TWEDO twee punten in de laatste seconden in rook zag opvliegen.  Musselkanaal speelde op de beslissende momenten een stuk feller dan Dalen en scoorde op de juiste momenten. De 4-1 eindstand was wellicht iets geflatteerd maar dat deed niets af aan de verdiende zege van de Groenwitten. Door deze zege doet het goede zaken in de strijd om lijfsbehoud en voor Dalen rest nog een wedstrijd om de nacompetitie veilig te stellen.

Topschutter Kayser

De thuisclub begon wat voorzichtig aan de strijd en Dalen was in de beginfase de ook iets betere ploeg. Middels Kjetil Brand kreeg het na een kwartier ook een goede kans maar doelman Noah Sahetapy redde bekwaam. Na 21 minuten werd Reiner de Boer de diepte ingestuurd maar zijn schot ging gelukkig voor Musselkanaal net naast. De eerste de beste kans voor de thuisclub was het wel direct raak. Aron Berends gaf vanaf rechts de bal voor, Bjorn Banus verlengde de bal iets. De bal kwam in de voeten van Rolf Kayser en de topscoorder van Musselkanaal wist met dergelijke mogelijkheden wel raad: 1-0. De gasten kregen uit een corner via De Boer een goede kopkans maar Sahetapy stond op de juiste plek. Even later moest Jesper Kroezen van de gasten het veld verlaten met een hoofdwond na een kopduel met Banus, Nordin Smits was zijn vervanger. Vlak voor de pauze vergrootte de thuisclub de score. Maurice Meijer veroverde de bal en passte naar Robin Gerlach. Deze gaf een fraai steekballetje waarna Koen Althof en keeper Rick Braam elkaar niet begrepen. Kayser profiteerde optimaal  en de hij schoot de bal in het doel, 2-0.

Zelfde spelbeeld

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet veel. De eerste kans was weer voor Dalen maar Nick Schuiling zag zijn vrije trap uitstekend gekeerd door Sahetapy. Even later loste Kayser volkomen onverwachts een schot van ruim dertig meter. Braam had het geluk dat de bal net over zijn doel verdween. Invaller Jelle Nikkels mocht weer even later alleen op het Musselkanaal-doel afgaan. Sahetapy restte niet anders, ten kostte van een gele kaart, dan Nikkels neer  te halen. Scheidsrechter Remco van der Wal gaf terecht een strafschop en Tijmen Venhorst zou de strafschop binnenschieten maar tot ontzetting van Dalen schoot hij de bal ruimschoots naast.. Even later schoot Dalen wel raak. Brand wilde bal voorzetten maar tot zijn eigen verbazing zag hij hoe Sahetapy de bal bij de eerste paal in eigen doel werkte.

Wedstrijd in het slot

De strijd bleef spannend maar een kwartier voor het einde besliste Musselkanaal de wedstrijd. Kevin Oosting, de laatste weken al goed op dreef, veroverde de bal op felheid van directe tegenstander. Hij speelde de bal uitstekend naar voren op Schoenmaker, deze zag Braam iets te ver voor zijn doel staan en met een fraaie boog verdween de bal in het doel bij Dalen, 3-1. Vier minuten later kwam de eindstand op het scorebord. Kayser stuurde Banus op links de diepte in. Banus was sneller dan Smits en gaf de bal voor, Roy Renkema wilde redding brengen maar tot ontzetting schoot hij de bal achter zijn eigen doelman Braam: 4-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen in extremis onderuit

Gieterveen heeft in de wedstrijd tegen Bellingwolde het deksel op de neus gekregen. De ...

Onstwedder Boys morst dure punten tegen SVBO

Onstwedder Boys verspeelde dure punten in de strijd om het kampioenschap.