GKC sloot de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Stanfries winnend af.

GKC heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In eigen huis won het met 3-0 van Stanfries, na een 1-0 ruststand. Een leuke opsteker voor GKC-trainer Jansen die zo zijn laatste thuiswedstrijd in Gasselte met winst afsloot.

GKC kende een prima start van de wedstrijd en stond na tien minuten spelen al op een 1-0 voorsprong. Korthuis stuurde Oostrom weg en met een fraai lobje verschalkte hij de goalie. GKC heeft in die eerste helft het betere van het spel en kreeg ook kansjes op 2-0, maar tot scoren kwam het niet. Ook de gasten kregen een enkele mogelijkheid, maar vonden ook het doel niet.

Stanfries kwam beter uit de kleedkamer, maar de beste kansen waren toch voor GKC. Dat herpakte zich al snel in de tweede helft en kreeg met name via Kolp een aantal kansen op de 2-0. Die kwam er dan ook in de 65e minuut en niet verwonderlijk, Kolp was de doelpuntenmaker na aangeven van Rick Alting. Stanfries kreeg daarna nog kansen op de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk scoorde GKC vijf minuten voor tijd de beslissende treffer. Opnieuw was het Kolp die scoorde en daarmee de eindstand op 3-0 bepaalde.