SPW kan blik op de nacompetitie richten na gelijkspel tegen MOVV

SPW leek te gaan winnen, maar moest genoegen nemen met een punt, al was ook dat een belangrijk resultaat.

SPW pakt een heel belangrijk puntje op bezoek bij MOVV, al had het heel lang uitzicht op de winst. Die werd in de blessuretijd door de neus geboord, maar rechtstreekse degradatie lijkt zo goed als zeker ontlopen te worden. Met nog één wedstrijd te gaan staat SPW drie punten voor op Amboina, maar is het doelsaldo zo veel beter dat het een utopie is dat Amboina de Knoalsters nog voorbij gaan op de ranglijst.

De eerste helft ging van start en SPW oogde vanaf de start scherp. De duels werden verloren en MOVV toonde zich vooral meteen gevaarlijk door hun sterspeler, Jordy Blauw. Het was dan ook Blauw die in de 9e minuut de 1-0 op het scorebord zette. Bij een bal die doorsloeg toonde hij zich het scherpst en versloeg keeper Vonk in de korte hoek.

Initiatief overnemen

SPW leek even aangeslagen maar kon rond de 30e minuut de rug rechten. Met meer druk naar voren nam SPW het initiatief over, maar het veldoverwicht werd nog niet overgezet in doelpunten. Kleine kansjes bleven komen totdat Chris Reijke de bal op ongeveer 30 meter in zijn voeten kreeg. Hij legde de bal klaar en knalde de bal met zijn linker binnen. Zo ging SPW met een gelijke stand de rust in.

De 2e helft bleef SPW de dominerende partij. Alle duels werden vol overgave aangegaan en ook bijna alle 2e ballen waren voor de jongens in het blauw. Het leek dan ook met een 1-2 voorsprong verder te gaan voetballen, maar de goal van Bram Poelman werd afgekeurd omdat de verder prima leidende scheidsrechter een vermeende overtreding had gezien. Hierna was het Dennis Stiekema die SPW op 1-2 kon zetten. Hij kopte geheel vrij richting het doel en de keeper had de bal in handen, maar volgens vele spelers en supporters had de bal de beruchte lijn gepasseerd. Helaas had de scheidsrechter geen VAR tot beschikking waardoor deze liet doorspelen.

Over het hoofd gezien

Toch kwam SPW op voorsprong. In de 81e minuut toonde Rodan Farrell zich scherp door op een afgeslagen bal goed te reageren. SPW bleef knokken en MOVV ging al meer lange ballen spelen maar SPW hield stand. Zo leek SPW te gaan winnen, maar had het in de laatste minuten toch weer Blauw over het hoofd gezien. Op een bal vanaf rechts won Blauw zijn kopduel en kopte keihard in de 93e minuut de 2-2 op het scorebord.