Stadskanaal blijft in de race voor nacompetitie na zege op Zuidwolde

Stadskanaal won van Zuidwolde en blijft zo in de race voor nacompetitievoetbal.

Foto Stoffer Bakker: Wessel Klijnstra zet Stadskanaal op 2-0 tegen Zuidwolde.

Stadskanaal heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plek in de nacompetitie. In eigen huis won het met 2-0 van laagvlieger Zuidwolde. Doordat Heerde bij Rolder Boys won is Stadskanaal weer opgeschoven naar de belangrijke vierde plaats op de ranglijst. Een plek die aan het einde van de rit waarschijnlijk nacompetitie oplevert.

Voor beide ploegen stonden er deze middag de nodige belangen op het spel. Zuidwolde mocht dan wel boven de streep staan, maar is nog niet gevrijwaard van het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Dat was ook te merken, want Stadskanaal-doelman Royce Geerlings moest met enige regelmaat handelend optreden.

Harde schuiver

Zo was de eerste kans voor Zuidwolde, maar Steven Berghuis stuitte van dichtbij op doelman Geerlings. Niet veel later liet ook Stadskanaal zich gelden via Jeffrey Bakker. De aanvaller zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal vallen. Daarna was het weer de beurt aan de bezoekers, die enkele mogelijkheden kregen op de openingstreffer. Toch was het de thuisploeg, die na ruim een half uur spelen de ban brak. Sten Vos zette met een harde schuiver Stadskanaal op een 1-0 voorsprong. Met die stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Sterke Geerlings

Stadskanaal had vroeg in de tweede helft de wedstrijd al kunnen beslissen, maar trof onder andere de lat. Ook Vos had zijn tweede van de middag op de schoen, maar Zuidwolde-goalie Sjors van der Weidde kon zijn inzet keren. In het vervolg van die tweede helft kreeg Zuidwolde ook een aantal behoorlijke kansen op de gelijkmaker, maar doelman Geerlings bleek deze middag een plaag voor de gasten en viel niet te passeren. In de slotfase van de wedstrijd gooide Stadskanaal het duel alsnog op slot. Uit een uitbraak van Stadskanaal snelde Wessel Klijnstra door de defensie van Zuidwolde en verscheen de aanvaller alleen voor doelman van der Weide. Klijnstra rondde bekwaam af en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg: 2-0. 

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Zuidwolde

https://photos.google.com/share/AF1QipPWOx3S4EgaWdy3vxvU7gKzyE47IPlDpz9NsnF-0etwgkwdWmuyX6JBJQxIPxWJ_A?key=bTFoTEdaWm5QVC0xSHlJSUxaemNpTG0xVFFGemVn

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys niet opgewassen tegen Ronnie Berkenbosch

Na twee wedstrijden waren het de kille cijfers die overbleven: 10-2 in het voordeel ...

Gieterveen wint in enerverende wedstrijd van Engelbert

Door de winst op Engelbert is Gieterveen gestegen naar een plek in de top ...

Geflatteerde nederlaag voor Musselkanaal

Zo groot als het verschil op het scorebord was tussen Musselkanaal en Zwartemeer, zo ...