Wat staat er nog op het spel?

Voor verscheidene ploegen staat er op de slotdag nog wat op het spel, een overzicht.

4e klasse E zaterdag

SV Borger

Borger moet zich op de slotdag zien veilig te spelen. Dat wil zeggen het voorkomen van rechtstreekse degradatie. Bij winst op SJS weet Borger zeker dat het nacompetitie om handhaving zal gaan spelen, bij elk ander resultaat is het afhankelijk van MSC.

SJS

De tegenstander van het tegen degradatie voetballende Borger speelt zelf nog voor nacompetitievoetbal richting de derde klasse. Daarvoor zal het moeten winnen van Borger, maar dan nog is het afhankelijk van de resultaten van SCN. De club uit Nieuwlande heeft namelijk genoeg aan een gelijkspel.

1e klasse F zondag

Nieuw Buinen

Nieuw Buinen staat onderaan in de zondag 1e klasse F en is alleen gebaat bij winst tegen koploper Emmen. Een hele zware klus gezien de Emmenaren in eigen huis kampioen kunnen worden. Weet Nieuw Buinen niet te winnen, dan daalt het af naar de 2e klasse.

2e klasse L zondag

Stadskanaal

Stadskanaal is samen met Heerde, Rolder Boys en Germanicus nog aan het strijden voor nacompetitievoetbal voor de 1e klasse. Zowel Rolder Boys als Germanicus hebben hetzelfde aantal punten als de Knoalsters, maar een iets minder doelsaldo. Heerde staat er net boven met twee punten. Stadskanaal moet op bezoek bij FC Assen, dat nog knokt voor directe handhaving. Bij winst is de kans groot dat Stadskanaal de nacompetitie haalt.

3e klasse C zondag

Musselkanaal

Musselkanaal strijdt samen met CEC, Twedo, Ruinen en Ruinerwold om directe handhaving. Momenteel staat De Groenwitter net boven de streep, maar een nederlaag lijkt men zich niet te kunnen permitteren. Winst bij het al uitgespeelde EMMS zal er in ieder geval voor zorgen dat Musselkanaal ook volgend jaar weer 3e klasse speelt. Bij elk ander resultaat is men afhankelijk van de concurrentie.

4e klasse D Zondag

Westerwolde

Westerwolde had lange tijd uitzicht op de nacompetitie, maar heeft de goede uitgangspositie de laatste weken verspeeld. Toch kan het de nacompetitie nog wel halen, maar dan zal er gewonnen moeten worden bij Bareveld. Tevens zal streekgenoot Sellingen zijn sportieve plicht moeten vervullen tegen Smilde ’94 dat er nu beter voor staat.

SPW

In theorie zou SPW nog rechtstreeks kunnen degraderen uit de 4e klasse. Dan zal het zelf met ruime cijfers moeten verliezen en hekkensluiter Amboina moet dan met een monsterzege op de proppen komen. Een onwaarschijnlijk scenario, maar als SPW minimaal een punt haalt tegen PJC dan is het zeker te weten geplaatst voor nacompetitie om handhaving.

Bareveld

Voor Bareveld is de situatie iets penibeler. De Barevelders kunnen nog wel voorbij gestreefd worden door Amboina op basis van doelsaldo. Minimaal een punt halen thuis tegen Westerwolde zal er in ieder geval voor zorgen dat er nacompetitie om handhaving gespeeld kan worden. En anders zal Bareveld moeten hopen dat Heiligerlee zijn sportieve plicht doet.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Zaterdag gaat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van start, waar ook de nodige Kanaalstreekclubs aan ...

Loting Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten

De loting van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten is verricht.

Voorbeschouwing 16 en 17 april

Doordat Koning Winter amper voet aan de grond heeft kunnen krijgen dit seizoen, is ...