Brian de Jonge: “SJS wil winnen van Borger en hoopt nog op periode.”

Voor SJS is er nog een kleine kans op een periode, dan moet er wel gewonnen worden van het tegen degradatie vechtende Borger, een boeiende Kanaalstreekderby wacht die volgens SJS-doelman Brian de Jonge gewonnen wordt door de Knoalsters.

Verschillende keren vocht SJS zich terug in de vierde klasse E. Na een moeizame start werd er dankzij een sterke reeks zelfs volop meegedaan om de tweede periodetitel. Dit ging in het zicht van de haven mis, maar toch was er de reddingsboei van de vervangende periode. Echter, na recentelijk puntenverlies heeft SJS ook dit niet meer in eigen hand en wacht het dus een spannende laatste speelronde.

Brian de Jonge, sinds dit seizoen sluitpost bij de blauwhemden, weet dat er een kans bestaat dat SJS overal naast dreigt te grijpen. Tegelijkertijd is De Jonge van mening dat er ook nog wel stappen moeten worden gezet door zijn ploeg.  ‘’We zijn natuurlijk afhankelijk van SCN. Met twee punten meer en een behoorlijk beter doelsaldo hebben zij zaterdag aan een gelijkspel genoeg voor de vervangende periode. Met name voor de winter hebben we te veel wedstrijden verloren en na de winter hebben we het laten liggen in twee wedstrijden, tegen Angelslo en afgelopen zaterdag tegen Nieuw-Balinge. Waarschijnlijk duur puntenverlies. Als ik kijk naar de wedstrijden tegen de vier ploegen boven ons, hebben we zes van de acht wedstrijden verloren. De meeste ook redelijk kansloos. Wat dat betreft moet er echt nog wel wat verbeteren om te promoveren, maar vooral om dan ook stabiel in de 3e klasse te kunnen blijven spelen.’’

Kansen en valkuilen

Gevraagd naar de mogelijkheden van het vlaggenschip van SJS in de toekomst ziet de 32-jarige goalie zowel kansen als valkuilen. ‘’Binnen het team zitten een aantal voetballers die het verschil kunnen maken tijdens wedstrijden. De meeste spelers van het eerstee elftal kunnen nog jaren voetballen. Met af en toe een talent uit de jeugd en wellicht een keer een speler van buitenaf zal de kwaliteit van het team kunnen verbeteren. Ik denk dat dit ook nodig is om stabiel in de gewenste derde klasse te kunnen spelen. Echter, soms lijkt er wat gemakzucht in het team te zitten en op die momenten lukt het niet om wedstrijden te winnen. Ik denk dat we op sommige momenten best meer van elkaar mogen verwachten. Daarnaast hebben wij dit seizoen mede door blessures en andere, vaak wel goede redenen, een kleine selectie. We hebben lang niet altijd maximaal gepresteerd.’’

Kanaalstreekderby

In de laatste competitieronde ontvangt SJS laagvlieger Borger in een heuse Kanaalstreekderby. Zoals zo vaak in deze fase hebben beide ploegen hun eigen redenen om de drie punten in eigen gelederen te houden. De Jonge beseft dat er wellicht een ander Borger aan de aftrap zal staan, maar de doelman wil aanspraak blijven maken op een eventuele vervangende periodetitel. ‘’In de wedstrijd voor de winter vond ik Borger erg tegenvallen en denk ik ook de zwakste tegenstander tot dusver. Na de winter hebben ze toch de nodige punten gepakt, dus blijkbaar hebben ze een manier gevonden om dit voor elkaar te krijgen. Na zo’n moeilijke eerste seizoenshelft vind ik dat een knappe prestatie. Zij moeten echter nog steeds winnen om zeker te zijn rechtstreekse degradatie te ontlopen. Wij willen uiteraard wel graag winnen om het seizoen met een positief gevoel af te sluiten en misschien toch nog een kansje te hebben om de vervangende periode.  Ik ga uit van een overwinning en dan maar afwachten wat het resultaat van SCN is.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Marnik Nieborg: “HOC is klaar voor de 3e klasse!”

Volgens HOC-doelman Marnik Nieborg is de club klaar voor het kampioenschap en voor de ...

Van Bergen gaat uit van titel voor HOC

Wie naar het programma van komende zondag in de vijfde klasse F kijkt, mag ...

Niels Teuben gaat bij Mussel voor middenmoot en periode

Één van de vele spelers die afgelopen zomer terugkeerde op het oude nest is ...