Voorbeschouwing laatste speelronde zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat de laatste speelronde van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

SJS – Borger

Een Kanaalstreekderby op de slotdag van de competitie. Twee ploegen uit de zaterdag 4e klasse  E, die nog alles hebben om voor te spelen. SJS heeft nog altijd een kans op een periode, maar daarvoor zal het wel moeten winnen van Borger. De achterstand op directe concurrent SCN bedraagt twee punten en dus telt alleen de winst. Daarnaast mag SCN ook niet gelijkspelen gezien het doelsaldo van de ploeg uit Nieuwlande een stuk beter is. Een overwinning zal SJS echter niet zo maar cadeau gaan krijgen van Borger. De groenhemden vechten tegen degradatie en weten alleen bij een overwinning dat ze in de nacompetitie voor handhaving belanden. Bij een gelijkspel of nederlaag is het afhankelijk van het resultaat tussen MSC en Onstwedder Boys. Speelt MSC gelijk, dan is Borger er ook mits er met een klein verschil wordt verloren. Verliest Borger en wint MSC, dan valt het doek.  Het beloofd dan ook een interessante Kanaalstreekderby te gaan worden aanstaande zaterdag in Stadskanaal.

MSC – Onstwedder Boys

Borger is dus gebaat bij de hulp van kanaalstreekgenoot Onstwedder Boys. Dat gaat op bezoek bij MSC en kan eventueel de helpende hand bieden. De Boys hebben zich echter al geplaatst voor de nacompetitie en hebben verder niets meer om voor te spelen. Alleen de spreekwoordelijk eer en dus is het maar de vraag hoeveel energie de gasten in het duel gaan stoppen. Aan de andere kant zal Onstwedde ook met een goed gevoel aan de nacompetitie willen beginnen en dan is de competitie afsluiten met een overwinning ook wel prettig. Het kan alle kanten op in Meppel al zal vooral Borger hopen dat Onstwedder Boys haar sportieve plicht doet.

Mussel – SETA

Ook nog een Kanaalstreekderby in de zaterdag 5e klasse F. Alleen bij deze derby staan er geen belangen meer op het spel. Mussel is inmiddels al kampioen geworden en SETA kan zich niet meer plaatsen voor de nacompetitie. Een Kanaalstreekderby die alleen nog om de spreekwoordelijke eer gaat. De eerste ontmoeting werd een nipte 1-2 overwinning voor Mussel. Lukt het SETA om revanche te nemen of gaat Mussel het seizoen kampioenswaardig afsluiten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma 6 oktober

Overzicht van de wedstrijden die zaterdag 6 oktober gespeeld worden.

Programma zaterdag 18 mei

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.