Jordy Geerlings: “Stadskanaal gaat van FC Assen winnen en de nacompetitie halen!”

Jordy Geerlings is ervan overtuigd dat Stadskanaal op de slotdag gaat winnen en zich gaat plaatsen voor de nacompetitie.

SC Stadskanaal is nog volop aanwezig in de strijd om de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse, maar heeft met Heerde, Germanicus en Rolder Boys geduchte medekandidaten voor dit toetje. Kortom, de blauwhemden zijn ten koste van alles een overwinning nodig. Jordy Geerlings is ervan overtuigd dat voor Stadskanaal het seizoen met een paar wedstrijden zal worden verlengd.

Al jaren is Geerlings een betrouwbare kracht in de ‘Knoalster’ defensie. Hij maakte vrijwel alle facetten van het voetbal mee in deze periode. ‘’Na een aantal succesvolle jaren in de jeugd met menig kampioenschap in de hoofdklasse kwam ik in de eerste selectie(toen uitkomend in de derde klasse). Na af en toe wat wedstrijden voor het tweede en een uitstap van twee jaar naar SPW, voetbal ik alweer een aantal jaren in het eerste van Stadskanaal. Na een groot dieptepunt, de degradatie naar de 4e klasse, kwamen eindelijk de goede jaren voor ons. We promoveerden meteen weer naar de derde klasse en na twee jaar eindelijk eens naar de tweede klasse! Een klasse waarvan ik vind dat Stadskanaal minimaal thuis hoort.’’

Geen toeval

Dat Stadskanaal meedoet om de prijzen is volgens de 31-jarige verdediger geen toeval. ‘’De kracht van Stadskanaal is dat we een zeer betrouwbare en ervaren verdediging hebben, die over het algemeen weinig weggeeft. Royce Geerlings keept ook een erg sterk seizoen en is moeilijk te passeren. Onze aanvallers zijn snel en technisch behoorlijk begaafd. Ons middenveld werkt vaak hard en als dit alles op de juiste plaats valt zijn we lastig te verslaan en we maken bijna altijd wel een goal. We hebben een goede mix van oudere jongens en jong talent. Jongens als Wessel Klijnstra, Roy Tolner, Robin Boerhof en Thom Bos zijn pas bij de selectie, maar hebben veel talent en zullen de oudere garde straks over moeten nemen.’’

Geen ABC’tje

Zondag treft Stadskanaal laagvlieger FC Assen. Echter, volgens Geerlings wordt dit geen ABC’tje gezien het recente verleden. Hierbij speelt vooral de mentaliteit een rol. ‘’De instelling moet goed zijn bij ons. Ik weet van mijzelf wat ik kan en niet kan, ben absoluut niet technisch, maar probeer dit te compenseren met mijn mentaliteit en mijn rol om andere spelers te coachen. Als iedereen 100 % geeft en hard werkt gaat het goed. Dit is echter wat wel eens ontbreekt bij ons. Wij hebben dit seizoen de betere wedstrijden gespeeld tegen de hoger geklasseerde ploegen, tegen de onderste ging het vaker mis. Dit heeft te maken met de juiste instelling.’’

Stapje terug

Desgevraagd laat Geerlings zijn licht schijnen over de toekomst van ‘de SC’ en zichzelf. ‘’Voor de toekomst zie ik een groep die nog jaren mee kan. Een groep met alleen maar eigen jongens! Mits het bij elkaar blijft en misschien met een versterking hier en daar zouden ze best op tweede klasse niveau mee kunnen. Ik ben zelf van plan om een stapje terug te gaan doen, we hebben een goed en gezellig derde elftal met veel jongens waar ik eerder mee heb gevoetbald. Ik kom tijd tekort voor mijn gezin en hobby´s als vissen en pluimvee houden. Hier wil ik meer tijd voor gaan maken. Wellicht volgt er nog een gesprek.’’

Plaatsing voor de nacompetitie

Hoewel de routinier zelf herstellende is van een blessure verwacht hij een overwinning en een plaats in de nacompetitie. ‘’Op dit moment ben ik nog herstellende van een scheurtje bij mijn heupkapsel. Ik zal tegen FC Assen dan ook sowieso niet in de basis starten, maar wil er wel graag bij zijn op de bank. Zoals ik zei, voorspel ik een lastige wedstrijd. Maar we gaan winnen met 1-2 en halen de nacompetitie! En als ik dan weer fit ben kan ik ook nog van plan een rol van betekenis te gaan spelen in die wedstrijden voor promotie naar de eerste klasse! Dat zal een mooie afsluiter zijn.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Erik Wolfs gaat genieten van SC Stadskanaal

Na jaren in de aanval te hebben gespeeld is Erik Wolfs op dit moment ...

Spiegelaar hoopt op een wonder voor HOC

Niet verwacht, toch gekregen. In deze categorie kan de kans van HOC om komende ...

“Titel is de beloning voor hecht collectief!”

Op zaterdag 10 mei bekroonde Onstwedder Boys een fantastische tweede seizoenshelft met het binnenhalen ...